DOLAR 32,1490
EURO 35,1042
ALTIN 2.470,22
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C

İnternet kafe için sistem tavsiyeleri

25.09.2019
A+
A-

Belirlediğimiz sistem tavsiyelerini giriş, orta ve üst olmak üzere 3 farklı seviyeye ayırdık. Giriş seviyesi olarak belirlediğimiz sistem tavsiyesi, düşük bütçeli internet kafe için ideal olurken; orta ve üst seviye sistem tavsiyeleri, yüksek bütçeli internet kafe ideal olabilir.

Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan internet kafe için sistem tavsiyeleri listemize geçelim.

Düşük bütçeli internet kafe için giriş seviyesi sistem tavsiyeleri

İşlemci: Ryzen 5 3600
Anakart: B450M
Ekran kartı: GTX 1660Ti
RAM: 8×2 GB RAM
Depolama: İsteğe bağlı
PSU: 500w

Düşük bütçe ile açılacak olan internet kafelerde giriş seviyesi bilgisayarlar iş görecektir. Giriş seviyesi sistem ile birlikte birçok güncel oyunu Full HD çözünürlüğünde ve yüksek seviye ayarlarda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Güçlü grafiklere sahip olan oyunları da Full HD çözünürlüğünde ve orta seviye ayarlarda oynayabilirsiniz.

Giriş seviyesi sistem tavsiyemizin kalbinde Ryzen 5 3600 işlemcisi yer alıyor. 6 çekirdek ve 12 izlekten ulaşan işlemci, temel olarak 3.6 GHz hızında çalışırken, 4.2 GHz hızına kadar çıkabiliyor. Ayrıca 7nm üretim süreci ile üretilen işlemci, bu sayede ısınma konusunda da bir önceki nesillere göre başarılı performans sunabiliyor.

Anakart tarafında ise Ryzen 5 3600 işlemcisi ile uyumlu olan B450M çipsetli anakartları kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Farklı anakart üreticilerinden bulabileceğiniz anakart, gerek fiyat gerek performans bakımından oldukça iyi bir performans sergiliyor.

Oyunlar için en önemli bileşen olan ekran kartını seçerken de uygun fiyata yüksek performans vermesine özen gösterdik. Bunun için en uygun ekran kartı olarak GTX 1660Ti‘ı belirledik. Nvidia tarafından oyuncular için geliştirilen ekran kartı, çoğu oyuncunun ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Sistemimizde gerek yüksek performans için, gerek ilerleyen zamanlarda sorun yaşamamak için her biri 8 GB olmak üzere iki RAM modülü kullanmayı tercih ediyoruz. RAM seçimi yaparken de RAM’lerin en az 2933 mHz hızında çalışmasını tavsiye ediyoruz.

Depolama tarafına baktığımızda bu noktada kesin bir tavsiye veremiyoruz. Depolama birimlerini ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirleyebilirsiniz. Fakat daha hızlı bir sistem için SSD kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Sistemin kasası da tasarımsal olarak en önemli faktörlerden biri. Tasarımını kendinize göre belirleyip alabileceğiniz kasanın yanında bir de minimum 500W’lık güç kaynağına ihtiyacınız var. Güç kaynağı seçiminde ürünün sertifikasına dikkat etmelisiniz.

Orta seviye sistem tavsiyeleri

İşlemci: i5 9600K
Anakart: Z390
Ekran kartı: RTX 2060 Super
RAM: 8×2 GB RAM
Depolama: İsteğe bağlı
PSU: 650w

Ne uygun fiyatlı, ne de yüksek fiyatlı olan sistem tavsiyemizde en güncel oyunları yüksek seviye grafiklerle rahatlıkla Full HD çözünürlüğünde oynayabilirsiniz. Ancak 4K çözünürlüğünde oyunlar için bu sistem yetersiz gelecektir.

İnternet kafe için sistem tavsiyeleri arasındaki orta seviye sistemimiz, i5 9600K işlemcisinden güç alıyor. 6 çekirdekten oluşan işlemci, 3.70GHz temel hızında çalışırken hızını 4.60GHz’ye kadar yükseltebiliyor.

i5 9600K için en uygun anakart modeli olarak Z390 çipsetli anakartları tavsiye ediyoruz. Farklı anakart üreticilerinden alabileceğiniz Z390 çipsetli anakartlar, beklenen performansı sergilemeyi başarıyor.

Bu sistem tavsiyemizde ekran kartımızın yüksek performans vermesine dikkat ettik. Bunun için de RTX 2060 Super ekran kartını uygun gördük. Neredeyse tüm oyunları Full HD çözünürlüğünde ve en yüksek seviye ayarlarda oynamanıza yardımcı olacak ekran kartı, güncel oyunlar için ideal ekran kartı modellerinden bir tanesi oluyor.

Ayrıca RTX ekran kartlarının Ray Tracing teknolojisine destek vermesi ile birlikte bazı oyunlarda, daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. RTX ile ilgili daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sistemimizde gerek yüksek performans için, gerek ilerleyen zamanlarda sorun yaşamamak için her biri 8 GB olmak üzere iki RAM modülü kullanmayı tercih ediyoruz. Orta seviye sistemimizde RAM seçimi yaparken de 3333 mHz hızında çalışan RAM’ler kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Depolama tarafına baktığımızda bu noktada kesin bir tavsiye veremiyoruz. Depolama birimlerini ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirleyebilirsiniz. Fakat daha hızlı bir sistem için SSD kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Dilediğiniz kasayı tercih edebileceğiniz sisteme soğutma konusunda da önem vermeniz gerekiyor. Ayrıca bu sistem için belirlediğimiz minimum 650W‘lık güç kaynağı kullanmanız gerekiyor.

Yüksek bütçeli internet kafe için üst seviye sistem tavsiyeleri

İşlemci: Ryzen 7 3800X
Anakart: X570
Ekran kartı: RTX 2080Ti
RAM: 16×2 GB RAM
Depolama: İsteğe bağlı
PSU: 750w

İnternet kafe için sistem tavsiyeleri listemizin en güçlüsü, üst seviye sistemimiz oluyor. Tüm oyunları en yüksek ayarlarda ve 4K çözünürlüğünde rahatlıkla oynatabilecek sistemimiz, yüksek bütçeli internet kafe için ideal bir tercih olabilir.

Üst seviye sistem tavsiyemizin kalbinde Ryzen 7 3800X işlemcisi yer alıyor. 8 çekirdek ve 16 izlekten oluşan işlemci, temel olarak 3.9GHz hızında çalışırken, 4.5GHz hızına kadar çıkabiliyor. Ayrıca 7nm üretim süreci ile üretilen işlemci, bu sayede ısınma konusunda da bir önceki nesillere göre başarılı bir performans sunabiliyor.

Ryzen 7 3800X için de belirlediğimiz anakart çipseti X570 oldu. Şu an pazardaki en iyi anakartlar tarafından kullanılan çipset, sistemimizin diğer bileşenleri gibi üst seviye performans vermeyi başarıyor.

Oyuncular için geliştirilmiş olan en güçlü ekran kartlarından biri olan RTX 2080Ti‘ı konumlandırdığımız sistem, oyunlarda 4K çözünürlüğünde üst düzey performans vermeyi başarıyor. İnternet kafede 4K monitörler kullanılacaksa, sizin için en ideal ekran kartı da bu olacaktır.

RTX 2080Ti da Ray Tracing teknolojisine de destek veriyor. RTX ekran kartları ile birlikte belli oyunlarda, daha iyi bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz. RTX ile ilgili daha fazla bilgi almak için Nvidia tarafından hazırlanan rehbere göz atabilirsiniz.

Giriş seviyesi ve orta seviye sistemlerimizin aksine üst seviye sistemimizde her biri 16 GB olmak üzere 2 RAM’e yer veriyoruz. Diğer donanımlara ayak uydurması için RAM’lerin minimum 3600 mHz hızında çalışmasını tavsiye ediyoruz.

Depolama tarafında kesin bir tavsiye veremiyoruz. Depolama birimlerini ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirleyebilirsiniz. Fakat daha hızlı bir sistem için SSD kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Üst seviye sistem için bol fanı bulunan ve soğutması iyi olan bir kasa tercih etmenizde fayda var. Bu sistem için önerdiğimiz güç kaynağının gücü ise 750W şeklinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.