DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Intel’den atılan gizemli bir Tweet ortalığı karıştırdı

06.10.2019
A+
A-

12. nesil grafik mimarisini temsil eden Xe, iki farklı model ile kullanıcıların karşısına çıkacak. İlk model, kullanıcılar için optimize edilmiş bir yapıda olacak. Diğer model ise veri merkezlerinin kullanacağı şekilde tasarlanacak. Yeni grafik kartı, bu bağlamda, iki farklı mikro mimari ile sahalara giriş yapacak.

Bekleyenleri heyecanlandıran ve tartışmalara yol açan paylaşımda özel bir fotoğraf dikkat çekiyor. Raja Koduri’ye ait olan Tesla Model S’in arka plakasında bazı bilgiler yer alıyor. Göze çarpan ilk mesaj olan “THINKXE“, Xe modelini vurguluyor.

Intel’in önceki açıklamaları göz önüne alındığında plakanın üzerinde yer alan 2020 ibaresi de sürpriz değil. Şifreli mesajlar vermeyi sevmesiyle bilinen Intel, daha önce Coffee Lake model işlemcisini bir kahve bardağının üzerinde yazan bilgilerle, gizli bir şekilde, duyurmuştu ve o bilgiler doğru çıkmıştı.

Plakadaki parçalar birleştirildiği takdirde Intel Xe çıkış tarihi adına elde edilen bilginin Haziran 2020 olduğu ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu tarih, önceden de duyulmuştu ancak böylesine bir şifreleme yöntemi ile birinci ağızdan söylenmemişti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.