DOLAR 32,5811
EURO 35,0501
ALTIN 2.456,24
BIST 9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Intel Lakefield hibrit işlemciler tanıtıldı! Intel, 10. tür Comet Lake işlemcilerini tanıtmıştı. Yeni yapılan faaliyet ile birlikte Intel Lakefield…

11.06.2020
A+
A-

Tanıtımla birlikte, 2 yeni işlemci tanıtıldı. Bunlardan birisi Core i5, diğeri ise Core i3 ailesine ait. Bu işlemciler ile birlikte, Intel’in uzun yıllardır tıkandığı 14 nm litografi de son buluyor. 10 nm litografiye sahip işlemciler, ağır görevler için bir adet Sunny Cove çekirdeğine ve düşük görevler için de dört adet Tremont çekirdeğine sahip.

Intel Lakefield işlemcilerin en önemli avantajı ise, ARM işlemcili diğer dizüstü bilgisayarların tersine 64-bit dilekçe desteğine sahip olması. Sıradan şartlarda dizüstü bilgisayarlarda bulunan ARM işlemciler, mesela Qualcomm işlemciler, 64-bit uygulamalara yardım veremiyor. Bu işlemcilerin bulunduğu dizüstü bilgisayarlar ise, Windows 10’un özel bir sürümünü kullanıyor. Ayrıca 32-bit hemde 64-bit destek sunan Lakefield işlemciler ise, bu yüzden hibrit sayılıyor.

Daha önce Qualcomm’un 8cx işlemcisi ile birlikte piyasaya sürülen tek bilgisayar, Samsung Galaxy Book S olmuştu. CES 2020 ile birlikte Lenovo, yine Qualcomm’un 8cx işlemcisine sahip Thinkpad X1 Fold modelini tanıtmıştı.

Intel Lakefield hibrit işlemciler, diğer ARM işlemcilerin tersine Windows 10 için optimize edilmiş durumda. Lenovo Thinkpad X1 Fold modeli tanıtıldığı vakit, Windows 10X ile düzenli olacağı belirtilmişti. Ancak Intel, yeni işlemcilerinin en ince ayrıntısına kadar Windows 10 ile uyumlu olduğunu söyledi.

İşlemcilerin performans değerlendirmeleri de yapıldı. Watt başına performansta Core i7-8500Y ile kıyaslanan Lakefield işlemciler, WebXPRT3 (internet tarayıcısı performans testi) testinde yüzde 24 daha artı performans elde etti. Tamsayı hesaplama uygulamalarında ise, tek çekirdek performansında yüzde 12‘lik bir artma görüldü.

Intel Lakefield hibrit işlemciler, dahili grafik birimi Intel UHD Graphics ile geliyor. 11. nesil grafik birimi, 3DMark testinde Core i7-8500Y’ye tarafından yüzde 54 daha artı performans elde etti.

Yeni işlemciler, umma modunda yalnızca 2.5 miliwatt güç tüketiyor. Böylece, dizüstü bilgisayarlarda fazla uzun pil süreleri almak muhtemel ayla gelebiliyor. Yeni işlemciler, demin bir Intel Core nesline yan değil. Ancak, 10. nesil işlemcilerde yer alan rozetlere sahip olacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.