DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Intel Broadcom’u Broadcom Qualcomm’u alacak!

10.03.2018
A+
A-

Kasım ayından beri Broadcom’un Qualcomm’u satın alacağı iddia ediliyordu. İlk önce 100 milyar dolarlık teklif beğenilmedi. Sonrasındaysa Amerikan hükumeti satışa izin verme konusundaki çekincelerini açıkladı. ARM temelli Snapdragon yonga setleri sayesinde büyük yükseliş yakalayan Qualcomm, şu an dünyanın her yerindeki telefon üreticilerine yonga setleri satıyor.

Kısa süre önce ortaya çıkan bir bilgiye göreyse mobil işlemcilerde bir türlü başarı yakalayamayan Intel, önce ağ ürünlerindeki yongalarıyla tanıtan Broadcom’u satın alacak. Broadco m üzerinden de Qualcomm’u alacak. Firmanın doğrudan Qualcomm’u satın almamasının önündeyse önemli bir faktör yer alıyor.

Doğrudan satın almasına izin verilmeyebilir. Çözümse Broadcom’da

Intel’in Qualcomm’u doğrudan satın almak istememesinin önündeyse rekabet unsuru bulunuyor. İkisi de yonga üreticisi olan firmalardan Qualcomm, 2017’deki satışlarıyla Intel’i geride bırakmış ve dünyanın en büyük yonga üreticisi olmuştu. Intel ise Qualcomm’a kaptırdığı koltuğu nedeniyle ikinci sıraya gerilemişti. Satın alımın gerçekleşmesi durumunda durdurulamaz bir güce dönüşecek olan Intel’i, rekabet kurumları ve yasaları çok büyük ihtimalle engelleyecektir. Intel de bu duruma çözüm olarak Broadcom üzerinden satın alımı gerçekleştirmeyi planlıyor. Sadece 100 milyar dolar değer Qualcomm için biçiliyor. Broadcom’un da 100 milyar civarında bir değere satılacağı düşünüldüğünde, Intel’in bu satın alımı gerçekleştirebilmesi için 200 milyar dolara yakın harcama yapması gerekebilir.

::Intel’in Quallcomm’u ele geçirme planını nasıl buldunuz?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.