DOLAR 32,4106
EURO 34,8203
ALTIN 2.399,59
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Instagram’ın yeni uygulaması Threads duyuruldu

03.10.2019
A+
A-

Yıllardır Facebook ve Snap şirketleri rekabet içerisinde. Yakın zamanda Snap firması haksız rekabet ile ilgili hukuki yollara başvurmuştu. Özellikle Facebook’un hikayeler özelliğini tüm uygulamalarında kullanması, mesajlaşma özelliklerini de SnapChat uygulamasına benzer şekilde değiştirmesi iki firma arasındaki sıkıntıların büyümesine sebep olmuştu. Şimdi de Threads adlı uygulama ile doğrudan SnapChat uygulamasına rakip olmayı hedefleyen firma çalışmalara başladı.

Birçok özelliği SnapChat uygulamasından esinlenen Threads, kullanıcıları doğrudan mesajlaşmaya teşvik edecek. Ayrıca bellir bir süre içerisinde silinen fotoğraflar ve videolar ile daha çok paylaşım yapılması planlanıyor. Instagram‘ın yan uygulaması olarak ortaya çıkan Threads’a ait benzersiz özellikler de bulunacak. İletişime geçebilmek için yakın arkadaşlar adı verilen özelliğin kullanılması gerekiyor. Sohbet etmek istediğiniz kişiyi yakın arkadaşlar listesine eklemeniz yeterli olacaktır. Bu sayede Facebook kişiler arasındaki önem sırasını da kavrayabilecek.

Şimdilik uygulamadan para kazanmayı düşünmediklerini belirten yetkililer ileride bunun değişebileceğini söyledi. Threads, SnapChat gibi uygulama açıldığında direkt kamera erişimi sağlayacak. Filtre, etiket gibi özelliklerin ekrana birkaç dokunma ile yapılabileceğini belirten şirket kullanımı kolay bir uygulama olacağının altını çizdi. Ayrıca fotoğraf deklanşörüne istediğiniz kişileri tanımlayarak aynı anda birden fazla kişiye fotoğraf atabileceksiniz. Uygulamayı kullanmaya başlayanların, SnapChat benzeri arayüze sahip olduğu için zorlanmayacaklarını belirten firma daha çok kullanıcı kazanabilmek için rekabet ortamını kızıştırmaya devam ediyor.

Uygulama konum paylaşımında kısa açıklamalar da ekleyebilmenize olanak sağlayacak. Google Haritalar uygulamasına benzer şekilde GPS konumuzunu takip ederek bu özelliğin kullanılmasını sağlayan şirket, konumunuzu tam olarak paylaşmayacak. Yaşça genç insanların SnapChat uygulamasını kullandığını açıklayan PEW, Amerika’da 18-24 yaş arasındaki insanların %73 oranında SnapChat kullandığını belirtti. Yeni uygulama ile birlikte kullanıcı sayısını ve kullanım oranını arttırmayı planlayan şirketin ileride yapacağı hamleler merak konusu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.