DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Instagram ve Snapchat GIF desteğini kaldırdı!

10.03.2018
A+
A-

Bir süredir popüler GIF servisi GIPHY ile bir işbirliği içerisinde olan Instagram ve Snapchat, kullanıcılarına paylaştıkları hikayelerde yüzbinlerce farklı GIF arasından seçim yapma imkanı sağlıyordu.

TechCrunch’ın haberine göre Instagram ve Snapchat kullanıcıların bir kısmı tarafından fark edilen ve ırkçılık öğeleri içeren bir GIF, büyük tepkiye sebebiyet verdi.

Olayın büyümesinin ardından GIF desteğini ivedilikle kaldıran bu iki sosyal medya platformu açıklamalarda bulundu.

Snapchat sözcüsü konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, programda yer alan bütün GIF’lerin 13 yaş ve üstüne uygun GIF’ler olduğunu belirtirken, firmanın bu durum hakkında çok üzgün olduğunu ve bir daha yaşanmayacağı kesinleşene kadar GIF desteğinin kaldırıldığını belirtti.

Instagram sözcüsü ise durum hakkında “Bu tarz bir içeriğin Instagram’da asla bulunamayacağını, bu yüzden GIPHY desteğini bir süreliğine kaldırdıklarını” ifade etti.

GIF desteğinin ne zaman geleceği belli değil

Halen henüz bazı kullanıcılarda kullanılabilen GIF desteği, önümüzdeki saatlerde tüm kullanıcılardan kaldırılmış olacak.

Özelliğin tekrardan ne zaman geleceğine dair ise henüz bir bilgi maalesef yok. GIPHY ise durum ile ilgili bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.