DOLAR 32,5908
EURO 34,8058
ALTIN 2.422,71
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

Instagram Şimdi de Reels ve IGTV’ye Alışveriş Araçları Getiriyor

08.10.2020
A+
A-

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, mobil uygulamasının alışveriş ‘yeteneğini’ her geçen gün biraz daha geliştirmeye devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre Instagram, ana gönderiler için sunulan alışveriş araçlarını şimdi de IGTV ve Reels’e getirecek.

Markalar ve Influencer’lar için yeni gelir kapıları oluşturmak isteyen Instagram, alışveriş araçlarını Reels ve IGTV’ye de getirerek hem uzun hem de kısa video içerikler hazırlayan içerik üreticilerin gerek kendi markaları gerekse sponsorlu içerikler ile gelir elde edebilmesinin kapılarını açmış olacak.

Alışveriş, Instagram’ın ayrılmaz parçalarından biri haline geliyor

Instagram alışveriş

IGTV için alışveriş araçları tüm dünyadaki Instagram kullanıcıları için yayınlanırken; Reels için alışveirş araçları test edilmeye devam ediyor. Bununla da yetinmeyen Instagram, IGTV için reklamlar özelliğini test etmeye başlamış durumda ve şirketin açıklamasına göre IGTV reklamlarından elde edilen gelirler, içerik üreticilerle de paylaşılacak.

Bu yıl ABD’deki işletmeler için uygulama içi ödeme seçeneği olan Instagram Checkout’u yayınlayan Instagram, alışverişi Instagram’ın ana işlevlerinden biri haline getirme yönündeki çabalarını IGTV ve Reels için alışveriş araçları yayınlayarak sürdürmüş oluyor. An itibarıyla IGTV videolarında ve kısa süre sonra da Reels videolarında videoya etiketlenmiş ürünler ile karşılaşmanız son derece olası.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.