DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Instagram için yeni özellik! Kullanıcılar heyecanlı Facebok, Instagram üzerinden satış gerçekleştirmek isteyen kullanıcıları sevindirdi. Instagram Shop adındaki …

20.05.2020
A+
A-

Takriben 10 gün önce “Küçük Yardım” isimli uygulaması ile işletmelere muavin olan Instagram, bu desteği büyüttü. Facebook’un çatısı altında hizmet veren meşhur sosyal ağ mecrası, Facebook ile ahenkli bir şekilde çalışacak.

Bu başvuru, işletmelerin keza Facebook üzerinden hem de Instagram üzerinden kendi ürünlerini sergilemesini sağlayacak. Böylece iş yeri sahiplerinin daha fazla mahsul satması sağlanacak. Facebook, e-ticaret stratejisini genişletiyor.

Bu projenin temelleri geçen yıl atıldı. Alıcı bulmakta zorlanan işletmelere takviye elini uzatan Mark Zuckerberg, Facebook Shops platformunun sunduğu hizmetlerin ücretsiz ve anlaşılır bir yapıya sahip olduğunu açıkladı.

Instagram Shops, satışa çıkarılan ürünler için kategoriler hazırlamanıza ve istediğiniz ürünleri ön plana çıkarmanıza tezgâhtar olacak. Facebook, merkezi bir çevrimiçi mağaza sunarak bu alanda tek edinmek istiyor.

Bu projenin ödeme özelliği dilekçe içi satın alımları daha da kolaylaştıracak. Bir kullanıcı göre verilen ilanlar hem Instagram ayrıca de Facebook Messenger ile iletilebilecek. Hem bu ilanların WhatsApp üzerinden de iletilebileceği açıklandı.

Facebook’un gelirlerini artırmak isteyen Zuckerberg, bu servisi ücretli yerine getirmek ve işletmelerden para elde etmek yerine reklamlardan para kazanmayı seçim ediyor. Buna ilave olarak televizyonlardan alışılmış olunan ürün yerleştirme sisteminin de varmak üzere olduğu açıklama edildi.

Bu sayede canlı videoların altına herhangi bir mahsul eklenebilecek. Böylece kullanıcılar bir ürünü o lahza satın alabilecek. Mark Zuckerberg, jurnal 800 milyondan pozitif insanın canlı videolar ile meşgul olduğunu söyledi. Bu istatistik, Facebook ve Instagram için geçerli.

Bir kullanıcı, sattığı ürünlerin yer aldığı çerçeveleri ve bu çerçevelerin tasarımlarını değiştirbilecek. Bu bağlamda bireysel tasarımlara izin verilecek. Bu konuda ürünlerin özellikleri önemli olmayacak. İlgili işletmeye, o işletmeye ait olan Facebook veya Instagram profilinden ulaşabileceksiniz.

Kullanıcılar, sonra olmak istediği bir ürüne baştan bakmak için kaydetme işlemini kullanabilecek. Son olarak satışa sunulan ürünler hakkında açıklama yapılabilecek ve dağıtılmış uygulamalar aracılığı ile (Messenger, WhatsApp veya Instagram) sipariş verilebilecek.

Bu tatbik şu lahza için ABD’de kullanılıyor. Kendisinin Türkiye’ye ne vakit geleceği belirli değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.