DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İnsan embriyosu içinde farklı bir doku keşfedildi

03.10.2019
A+
A-

Howard Üniversitesi evrimci biyolog Rui Diogo, “ Balıkların, kurbağaların, tavukların ve farelerin erken gelişimini kendi türlerimizden daha fazla anlıyoruz, ancak bu yeni teknikler insanın nasıl geliştiğini çok daha detaylı görmemizi sağlıyor” açıklamasında bulundu.

250 milyon yıl önce memeli atalarımız tarafından terk edilmiş olduğu düşünülen bacak kasları, hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmadı. Çoğu insanda doğmadan önce kaslar erir, ancak bu “sürüngen” kalıntıları bazı yetişkinlerde hala bulunabilir. Yeni çalışmada, araştırmacılar birkaç hafta boyuncu yüksek çözünürlüklü 3D’de bir düzineden fazla embriyo ve genç fetüsün dokusunu taradı.

7 haftalık bir çocuğun elinde ve ayaklarında küçük ve görünmesi zor kaslar keşfetti. Bilim insanları ilk kez küçük insanlarda dokuların gelişip kaybolmasına yakından bakmış oldular.

Araştırmacılar embriyonun gelişim sürecini izlerken ellerdeki ve ayaklardaki kasların yaklaşık üçte biri günler boyunca hareketsiz kalıyor ya da komşu hücre dokularıyla kaynaşıyorlardı. Bu tarz boyama ve görüntüleme teknolojisinin, insani gelişimde kaybolduğu varsayılan diğer aşamaları ortaya çıkarılabileceği düşünülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.