DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İngiltere’deki Öğretmenlerden Çocuklar Hakkında Endişelendiren Squid Game Uyarısı: Taklit Ediyorlar

18.10.2021
A+
A-

Yayınlandığı ilk günden beri kendisine sağlam bir hayran kitlesi edinmeyi başararak Netflix’in 90 farklı ülkede en çok izlenen yapımı olan ‘Squid Game’ çılgınlığı adeta bir çığ etkisi yaratarak büyümeye devam ediyor. Güney Kore yapımı dizide, bir çeşit yarışmaya katılan yetişkinler sözde Kore’de ‘çocuk oyunu’ olarak bilinen popüler sokak oyunlarını oynuyor; ancak sıradan bir yarışmanın aksine bu yarışmada kaybedenlerin sonu ölüm oluyor. Uzmanlar ise, içerdiği şiddet ve cinsel sahneler dolayısıyla 15 yaşın altındakilerin izlemesinin yasak olduğu Squid Game’in, 15 yaş ve üstündeki çocuklar için de pek uygun olmadığı görüşünde.

İngiltere’den gelen bir haber ise dizinin çocuklar için neden uygun olmadığını açık bir şekilde ortaya koydu. Habere göre İngiltere’deki öğretmenler; en küçük öğrenciler de dahil olmak üzere pek çok öğrencinin Squid Game’i taklit eden oyunlar oynadığı uyarısında bulundu. 

Okullar, öğrencilerin ‘Squid Game’ izlememesi konusunda velileri uyardı

Squid Game

İngiltere genelindeki bazı okullar, çocukların ‘Squid Game’ izlemelerinin sakınca arz ettiğini söyleyerek öğrencilerin ailelerine televizyon, telefon ve tablet benzeri elektronik cihazların ayarlarını gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. 

Lincoln’de bulunan Sir Francis Fill ilkokulunda görev yapan Gareth Nichols, okulda aralarında 6 yaşındaki çocukların da bulunduğu bir grup öğrencinin Squid Game hakkında konuştuklarına ve dizide yer alan bazı sahneleri canlandırdıklarına şahit olduğunu aktardı. “Oyunlar geleneksel çocuk oyunları gibi gösterilse de şiddetle sonuçlanmalarından dolayı genç izleyiciler için uygun değil. 15 yaşındakilere de izletilmemesinden yanayım. “ ifadelerini kullanan Nichols, ebeveynlere de çocuklarının neler izlediğini yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bunun üzerine okulun derhal velileri durumdan haberdar ederek elektronik cihazların ayarlarını kontrol etmeleri konusunda uyardığını belirten Nichols, “Çocuklar cihazlar üzerinden ailelerin haberi olmadan diziyi izliyor olabilir, “ şeklinde konuştu. 

Doğu Yorkshire’daki bir diğer okul olan Welton İlköğretim okulu da kimi öğrencilerinin diziyi izlediklerinin farkında olduklarını söyleyerek çocukların ailelerine uyarı rehberi gönderdiklerini kaydetti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.