DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

İngiltere Başbakanı Johnson: Aramco saldırılarının arkasında İran var

23.09.2019
A+
A-

Johnson, İran’a verilecek ortak yanıt konusunda Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupalı müttefikler ile işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti. New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na giderken uçakta konuşan Johnson, “Aramco saldırıları konusunda Birleşik Krallık yüksek derecede olasılıkla İran’a sorumluluk yüklüyor. İran’ın gerçekten de sorumlu olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

14 Eylül’de petrol devi Aramco’nun iki rafinerisine insansız hava araçları ile yapılan saldırıları Yemen’deki Şii Husi milisler üstlenmişti. Fakat Suudi Arabistan daha önce de Körfez’de yaşanan petrol saldırılarında olduğu gibi olaydan İran’ı sorumlu tutmuştu.

Suudi Arabistan’a destek veren Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da olayda Tahran yönetimini suçlamıştı. Nükleer Anlaşmadan çekildikten sonra İran’a yönelik yaptırımları tekrar devreye sokan ABD Başkanı Donald Trump, saldırıya karşılık vermeye odaklandıklarını ve çok sayıda ihtimali gözden geçirdiklerini belirtti.

İddiaları reddeden Tahran, cumartesi günkü saldırıların sorumlularına ilişkin bir tez ortaya atmadı. Fakat ABD’nin suçlamalarının ardından Amerikan askeri üsleri ve savaş gemilerinin İran füzelerinin menzili içinde olduğu tehdidinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.