DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“İngilizce eğitimi için son viraj ortaokul”

04.08.2018
A+
A-

İngilizce eğitiminin artık anaokulundan başladığını bu eğitimde son virajın ise ortaokul olduğunu söyleyen Bilgi Koleji kurucusu Ahmet Çevik, son virajda iyi bir İngilizce eğitiminin şart olduğunu belirtti. Çevik, özelikle ortaokul eğitiminde İngilizce için farklı eğitim modelleri geliştirdiklerini belirtti. 

Türkiye’de ilk kez İngilizce eğitimine ‘dil koçluğu’nu da eklediklerini belirten Çevik, Bilgi Koleji’nde tamamen öğrenci odaklı, Avrupa Dil Kriterleri Portfolyosu’na (CEFR) paralel şekilde ilerleyen ve eğitimden maksimum verim alınmasını sağlayan özel bir sistem uygulandığını vurguladı.

Kolejlerinde uygulanan durum bazlı öğrenme modeliyle, öğrencilerin doğal dil öğrenme hızlarını yakaladıklarını ve ölçülebilir etkin konuşma becerilerini en üst düzeye çıkardıklarını ifade eden Çevik, “Bu sistemle eğitim sırasında öğrencilerimizin güçlü ve zayıf yönleri sürekli gözlemleniyor ve özel programlarla eğitim materyallerimiz öğrenci merkezli olarak güncellenerek öğrenme süreci denetleniyor. Dil Koçluğu uygulaması ile de öğrencilerin konuşma becerilerinin arttırılması sağlanırken, aynı zamanda okuma, dinleme, yazma, kelime bilgisi ve dil bilgisi alanlarının tümünde öğrenme motivasyonlarının yükseltilmesi hedefleniyor” dedi.

En iyi İngilizce öğrenme yollarından birinin dile maruz kalmak olduğunu sözlerine ekleyen Çevik “Öğrencilerimiz, bilgi ölçüleri ne olursa olsun, tamamen İngilizce konuşulan ve uygulanan alanın içinde zaman geçirmek zorundalar. Yani onları dile maruz bırakıyoruz. Bu konuda sınıflarda, İngilizce öğretmenleri, dil koçları ve öğrenciler Türkçe yerine İngilizceyi kullanıyorlar. Öğrencilerimiz dile maruz kalıyorlar. Bunun yanında dil eğitimi için uyguladığımız sistemler de devreye girince İngilizce öğrenme seviyesinde iyi bir başarı grafiği yakalanıyor” ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.