DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İngiliz ajan cinayete mi kurban gitti?

05.03.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Nazif Karaman’ın haberine göre İstanbul Karaköy’deki home ofis olarak kullandığı evinin önünde 11 Kasım 2019 günü cansız bedeni bulunan İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümü ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen takipsizlik kararının gerekçesi ortaya çıktı. Savcılıkça verilen “Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar”da Mesurier’in rahatsızlığı nedeniyle Büyükada’da Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki kayıtlarının temin edildiği belirtildi. İncelemelerde olayın gerçekleşme anına ait herhangi bir görüntü kaydına rastlanmadığı gibi binanın çardak ve sundurma diye tabir edilen yeri ile ilgili görüntülere ulaşılamadığı kaydedildi.

‘BURADA İŞLERİM BİTTİ’

Mesurier’in iş yeri ve ikametindeki dijital materyaller ile kendisi ve eşi Christina Winberg’e ait bilgisayarlar ve cep telefonlarının incelendiği, ölenin eşine ait cep telefonunun incelenen web geçmişinde olay günü saat 02.45-02.47 aralarında “Stres belirtileri”, “Sinir bozukluğu belirtileri”, “Klinik depresyon belirtileri” terimlerinin Google arama motorundan aratıldığının tespit edildiği kaydedildi. Kararda bunun dışında soruşturmaya ışık tutacak bir bilgi veya belgeye ulaşılamadığı anlatıldı.

ÖLDÜĞÜ GÜNE RANDEVU

Kararda, Büyükada’daki evin temizlik işçisi G.F.’nin de ifadesine yer verdildi. G.F., genelde güler yüzlü olan Emma ve James’in o gün morallerinin bozuk olduğunu, James’in kendisine “Gel otur, seninle konuşmamız gerek. Benim burada işlerim bitti. Senin de işine son veriyoruz” dediğini kaydetti.

Kararda, soruşturma kapsamında Galata Poliklinik isimli sağlık kurumundan yazı alındığı, yazıda 11 Kasım günü saat 11.15 için randevu alındığı ancak randevuya saatinde gelen olmadığı belirtildi. Savcılık, Mesurier’in ölümünün yüksekten düşme sonucu meydana geldiğini, olayın bir başkası tarafından kasten gerçekleştirildiğine dair herhangi bir iddia ve delilin bulunmadığını, olayın gerçekleşmesinde üçüncü kişilere atfı kabil bir kusur veya suçun tespit edilemediğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.