DOLAR 32,5209
EURO 34,7484
ALTIN 2.495,06
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

İmplant Hakkında Merak Edilenler

03.03.2020
A+
A-

İmplantlarla yapılan diş protezleri, doğal dişleri en iyi taklit eden protez türüdür. Doğru uygulanmış implantlar, düzenli kontrolleri ve günlük temizliği yapıldığı takdirde uzun yıllar hatta ömür boyu ağızda kalabilir. İşte diş implantı hakkında merak edilenler…

İMPLANT ZARARLI BİR TEDAVİ MİDİR?

Kurallarına uygun bir şekilde yapılan implantın bilinen bir zararı yoktur.

İMPLANT ZOR BİR İŞLEM MİDİR?

İmplant oldukça kolay bir uygulanan bir işlemdir. Tek bir implant operasyonu 15 dakika civarı sürer.

İMPLANT SONRASI ŞİŞLİK NORMAL MİDİR?

Tek implant operasyonlarında şişlik ya hiç olmaz ya da çok hafiftir. Çoklu implant operasyonlarında aynı seansta diş çekimleri de yapılmış ise bir miktar şişlik olması normaldir. Uygun ilaçlar ve buz uygulamasıyla en az şişlikle hastanın bu dönemi geçirmesi sağlanır.

İMPLANT YAPILDIKTAN SONRA ÇENEDE UYUŞUKLUK NEDEN OLUR?

İmplant operasyonu öncesinde hastanın doğru olarak muayene edilmesi, radyolojik tetkiklerin yapılması, tomografi ile kemik ölçümlerinin yapılarak doğru implant boylarının saptanması gereklidir. Bu süreçten geçerek yapılan implant uygulamalarından sonra uyuşukluk olmayacaktır. Fakat tecrübesiz kişiler tarafından yeterli tetkikler ve ölçümler gerçekleştirilmeden yapılan implantlardan sonra alt çene sinirinin hasar görmesine bağlı olarak uyuşukluk görülebilir.

İMPLANT YAPTIRANLAR SİGARA İÇEBİLİR Mİ?

Sigara, içeriğindeki kimyasallardan dolayı iyileşmeyi geciktirir ve operasyon sonrasında kanama riskinin artmasına neden olur. İlk 48 saat kesinlikle sigara içilmemesi gerekir. Takip eden süreçte de hastanın sigara içmemesi tavsiye edilir. Sigara sadece implantların sağlığı için değil, genel sağlık için de büyük bir risk oluşturur.

İMPLANT NEDEN OYNAR?

İmplant çevresinde enfeksiyon geliştiği takdirde implant kemiğe tutunamayabilir ya da ileri dönemlerde tutunmuş implantlar hareket edebilir. Bunu önlemek için hastaların dişlerini çok iyi temizlemeleri, ağız hijyenini üst seviyede tutmaları önem taşır. İmplantlarınızın hareketli olduğunu hissederseniz mutlaka diş hekiminize danışınız.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.