DOLAR 32,5843
EURO 34,9071
ALTIN 2.435,54
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

IMF’ye göre dünya ekonomisinde bazı toparlanmalar var

11.09.2020
A+
A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünya ekonomisi ile yakından ilgili. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, video konferans yöntemiyle “koronavirüs dönemi ve sonrasında kalkınmanın finansmanı” konulu etkinliğe katılarak, son durumu değerlendirdi.

“MAYIS AYINDAN BU YANA GELEN VERİLER DAHA AZ KASVETLİ”

Konuşmasında küresel ekonomik görünüme odaklanan Georgieva, “Dünya ekonomisinde bazı toparlanma işaretleri görüyoruz.” ifadesini kullanarak, mayıs ayından bu yana gelen verilerin daha “az kasvetli” bir tablo çizdiğini söyledi.

“ÇİN, BEKLENENDEN BİRAZ DAHA HIZLI TOPARLANDI”

Bazı gelişmiş ekonomilerin görünümünün tahmin edilenden daha az kötü olduğunu aktaran Georgieva, Çin’in beklenenden biraz daha hızlı toparlandığını kaydetti.

“MERKEZ BANKALARI MUCİZELER YARATTI”

Georgieva, politika müdahalelerinin dünya ekonomisini desteklediğini belirterek, “Buna 11 trilyon dolarlık mali önlem dahil. Merkez bankaları büyük miktarlarda likidite enjekte etmek ve ulusal ekonomileri ile diğer ülkelerin ekonomilerini desteklemek için mucizeler yarattı.” değerlendirmesinde bulundu.

“FON, 80’DEN FAZLA ÜLKEYİ HİÇ BU KADAR HIZLI DESTEKLEMEMİŞTİ”

Georgieva, fonun tarihinde 80’den fazla ülkeyi acil durum finansmanı ve düzenli kredi programları aracılığıyla hiç bu kadar hızlı bir şekilde desteklemediğini aktardı.

“KISMİ VE DÜZENSİZ BİR TOPARLANMA ÖNGÖRÜYORUZ”

Georgieva, ekonominin düzeldiğini görene kadar destek sağlamaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Yalnızca kısmi ve düzensiz bir toparlanma öngörüyoruz.

DÜNYA EKONOMİSİNDE 12 TRİLYON DOLARLIK KAYIP BEKLENTİSİ

Dünya ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl 12 trilyon dolar kaybedeceğini söyleyebileceğimiz bir noktadayız.” ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.