DOLAR 32,3594
EURO 34,9694
ALTIN 2.324,95
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

IMF’den merkez bankalarına enflasyon uyarısı

15.09.2022
A+
A-

IMF Başkanı Georgieva, enflasyonun öngörülenden daha geniş tabana yayıldığını beilrterek, merkez bankalarının mücadelede ısrarcı olması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya genelinde enflasyonun taban yayıldığına ve merkez bankası yetkililerinin enflasyonla mücadelede ısrarcı olması gerektiğine dikkat çekti.

Georgieva dün yaptığı bu açıklamayla, enflasyonun geçici olacağına yönelik geçen yıl yapılan tahminlerin yanlış olduğunu kabul etmiş oldu.

Georgieva, “Enflasyon inatçı, öngördüğümüzden daha geniş tabana yayılmış durumda. Bu da şu anlama geliyor… Merkez bankası yetkililerinin enflasyonla, enflasyonun gösterdiği kadar ısrarla mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcısı Francois Villeroy de Galhau ile beraber katıldığı konferansta konuşan Georgieva, maliye ve para politikaları işe yararsa önümüzdeki senenin daha az zorlu geçebileceğini belirtti.

“YANLIŞ MALİYE POLİTİKASI ENFLASYONU KÖRÜKLEYEBİLİR” 

Öte yandan Georgieva, maliye politikasının doğru hedeflenmediği takdirde “para politikasının düşmanı” haline geleceğini ve “enflasyonu körükleyeceğini” söyledi.

Georgieva’nın açıklamalarından bir gün önce ABD enflasyon verisi beklentilerin üzerinde açıklanmış, konaklama ve gıda fiyatlarının tırmanmaya devam ettiğini göstermişti.

Enflasyondaki artışın küresel ekonomiyi bekleyen “belirsizlik ve zorlukların yalnızca küçük bir kısmı” olduğunu belirten Georgieva, koronavirüs salgını ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin de fiyat artışlarını ve yaşam pahalılığı krizini derinleştirdiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.