DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İlyas Yalçıntaş’a Hakaret Davasında Mahkeme Kararı

İlyas Yalçıntaş’a yönelik hakaret davasında mahkeme kararı verildi. Kararın detaylarını ve sonuçlarını keşfedin.

10.04.2025
A+
A-

İlyas Yalçıntaş’a Hakaret Davasında Karar Verildi

Şarkıcı İlyas Yalçıntaş’ın, İran uyruklu Mahsa H.’ye mesajlaşma uygulaması üzerinden hakaret içeren mesajlar gönderdiği iddiasıyla yargılandığı dava sonuçlandı. Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, tarafların avukatları da hazır bulunarak gerçekleşti.

İlyas Yalçıntaş'a Hakaret Davasında Karar Verildi

“Bu Sadece Hakaret Değil”

Müşteki avukatı Ali Kemal Atçeken, esasa ilişkin ifadesinde “Sanık İlyas Yalçıntaş’ın tanınmış bir kişi olması nedeniyle topluma örnek olması gerekir. Bu olay sadece bir hakaret davası değildir, aynı zamanda kadına karşı şiddetin toplumda geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Bu nedenle, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ağır Tahrik Vardı”

Sanık İlyas Yalçıntaş’ın avukatı Talha Duman ise “Asıl müvekkilimin mağdur olduğu olaylar nedeniyle gerekli suç duyurularımızı yapmıştık. Müvekkil ağır bir tahrik altında kalmıştır ve bu manevi buhran sonucunda başka bir çaresi olmadan söz konusu mesajları göndermiştir. Bu nedenle beraatini talep ediyoruz.” dedi.

Mahkeme Kararı

Kararını açıklayan mahkeme, sanık İlyas Yalçıntaş’ı ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan 3 bin 750 lira adli para cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Kaynak: Ensonhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.