DOLAR 32,5987
EURO 34,7452
ALTIN 2.497,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İletişim Başkanlığı son durum haritaları yayınladı

14.07.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Namık Durukan’ın haberine göre İdlib’de ateşkese rağmen rejim, muhalif gruplara yönelik saldırılarını sürdürürken, bölgede çatışmalar da şiddetini artırıyor. TSK ise, rejimin saldırılarını önlemeye yönelik gözlem noktalarına silah ve asker takviye etmeye devam ediyor.

İletişim Başkanlığı’nın Suriye’deki genel duruma ilişkin paylaştığı ilk haritada, rejim güçleri, muhalif gruplar, PKK/YPG ve DAEŞ’in faaliyet alanlarının yanı sıra TSK, Rusya ve ABD güçlerinin pozisyonları yer alıyor.

İkinci harita ise, İdlib ve çevresini içeriyor. Türkiye ile Rusya arasında geçen martta yapılan Moskova mutabakatı kapsamında oluşturulan, “güvenlik koridoru” ve yapılan ortak devriye güzergâhlarına ayrıntılı olarak yer verilen haritada uluslararası Halep-Lazkiye karayolundaki güvenlik koridorundaki ayrıntılara dikkat çekiliyor.

M4’ten M5’e açılan karayolunda yapılan ortak devriye güzergâhında, yolun iki tarafında 6 km’lik alan silahlı güçlerden arındırılan “güvenli alan” olarak gösteriliyor.

Moskova Mutabakatı’na uyulması için muhalif grupları ikna girişimlerini sürdüren TSK, bölge halkının da desteğini almaya çalışıyor. Bu kapsamda, TSK’nın İdlib’de bulunma amacı konusunda halk broşürlerle bilgilendirildi. TSK aleyhinde faaliyet gösteren grupların, “hain” olarak suçlandığı broşürde, TSK’nın misyonunun bölgeye barış ve huzur getirmek olduğu ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.