DOLAR 32,4841
EURO 34,7053
ALTIN 2.410,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İklim İzcileri Yaz Okulu dolu dolu geçti

30.08.2023
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İklim İzcileri Yaz Okulu sona ererken, minik izciler doğayı ve izciliği öğrenerek eğlenceli bir yaz geçirdi.

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı çerçevesinde, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği şuuru aşılamak maksadıyla başlatılan ‘İklim İzcileri’ programı sürüyor. Çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği programda, izcilik eğitimi de verildi. Yaz ayı boyunca Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimler dolu dolu geçti. Yaz Okuluna katılan 75 öğrenciye izcilik nedir, izciliğin yan amaçları nelerdir ve bir izci ne yapar gibi bilgiler verildi. Ayrıca izci selamlama, tekmil verme ve oba oluşumları gösterildi. Geri kalan vakitte eğlenceli izci oyunları ve şarkıları tekrarlandı. İzci andı, şarkısı ve hitap biçimleri öğretildi.

Yaz Okulunun son ayı olan ağustos çalışmaları çerçevesinde ise çocuklar, izci andı, izci şarkıları eşliğinde doğada yaşam pratikleri, çadır kurma, düğüm atma gibi pek çok izcilik bilgisinin yanı sıra doğayı sevme ve koruma alışkanlığı kazandılar. İklim İzcileri Yaz Okulunu tamamlayan öğrenciler, önümüzdeki günlerde düzenlenecek kamp etkinliği ile öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacakken, 1 Ekim itibari ile de İklim İzcileri güz ve kış dönemi çalışmaları her pazar Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkında devam edecek.

İklim İzcileri Yaz Okulu dolu dolu geçti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.