DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İklim değişikliği haritası yayınlandı!

09.04.2018
A+
A-

Cincinnati Üniversitesi’nden araştırmacılar, kullanıcılara bir bölgenin iklim tarihini anlatan ClimateEx harita projesini başlattı. Dünyanın her yerinden 50.000 uluslararası hava durumu veri tabanına başvuran araştırmacılar, 50 yıldan fazla meteorolojik veri topladılar. Elde edilen verilerin analizi ile oluşturulan harita, zaman içinde yaşanan iklim değişikliğini ve aynı zamanda iklim çeşitliliğini göstermektedir.

İklim değişikliği denildiğinde, akla ilk olarak sıcaklık değişimleri geliyor. Ancak iklim konusu yağışlar, fırtınalar gibi birçok bileşene sahipti. Tüm bunların matematiksel modelini içeren harita ile küresel ısınmanın en çok hangi bölgeyi etkilediği de görülebiliyor.

ClimatEx, olası iklim tehlikelerinden haberdar olabilmek ve şehir planlamacılarına uygun müdahale planları hazırlamak gibi görevler için kullanılabilecek. Ayrıca bir eğitim aracı olarak kullanılabilecek özelliğe de sahip. Buraya tıklayarak haritaya ulaşabilirsiniz.

İklim değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.