DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İkinci el telefon düzenlemesi nedir? (Video) “İkinci el telefon düzenlemesi nedir?” sorusu gündeme damgasını vurdu. Ticaret Bakanlığı ikinci el telefon…

18.08.2020
A+
A-

İkinci el otomobil satışlarından sonra ikinci el telefon satışları ve ikinci el tablet satışları için de yeni bir çalışma başlatıldı. Bundan böyle “yenilenmiş ürün” olarak adlandırılan cihazlar, bir garanti belgesi eşliğinde tüketicilerin güvenli bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bu düzenleme sayesinde kullanılabilen, ekonomiye geri kazandırılabilen ve daha uygun fiyatlı olan ikinci el ürünlerin ön plana çıkacağını ve bu uygulamanın insanların ilgisini çekeceğini düşünüyor. Pekcan, her yenilenmiş cihazın bu düzenlemeye tabi olmayacağını belirtti.

Henüz geliştirilme aşamasında olan bu düzenleme birçok kullanıcıyı ilgilendiriyor. Zira özellikle akıllı telefonlarda şahit olunan ani fiyat değişiklikleri, kullanıcıların bütçe planlarına uygun olmayabiliyor.

İkinci el cihazların en az 12 ay garanti kuralı ile korunacağı bildirildi. Yenileme merkezleri, Ticaret Bakanlığından “yenileme yetki belgesi” alarak ikinci el elektronik cihaz olarak adlandırılan ürünlerden gelir elde edebilecek.

Bu videomuzda “İkinci el telefon ve tablet satışlarından vergi alınacak mı?” ve “İkinci el telefonda garanti nasıl olacak?” gibi önemli soruların cavabı yer alıyor. Dilerseniz sizi ilgili video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.


İkinci el telefon piyasası
büyük değişiklikler aracılığıyla kullanıcıların harcamalarını yeniden yapılandıracak. Sizce ikinci el telefona zam gelecek mi ve ikinci el telefon düzenlemesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.