DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

İki iş adamı, ilginç bir davanın tarafları oldu!

06.02.2019
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Metin Burmalı’nın haberine göre İzmirli hayırsever iş adamı Rıfat Katrancı’nın, kendisi gibi iş adamı olan, Bodrum Döviz ve Altın Şirketi’nin sahibi Ali Yaşar Şamlı’ya yıllar önce borç olarak verdiği, piyasa değeri 50 milyon lirayı bulan 185 kilo 24 ayar saf altın başına bela oldu. Şamlı’nın borcuna karşılık kendisine teminat olarak devrettiği Aydın’daki Marla Otel hisselerinin de sahte imza ile iş adamı Mehmet Önal’a satılması üzerine avukatı Metehan Yeğen aracılığıyla dava açtığını anlatan Katrancı, “Hem paramı hem de otel hisselerimi elimden aldılar. Adliye koridorlarından çıkamaz oldum” dedi.

ECEVIT DÖNEMININ YASASI…

Maddi geliri iyi olmayan ailelerin çocukları için toplu sünnet şölenleri düzenleyip, kentte birçok okul, cami ve sağlık ocağı yaptıran Ege Kadayıf firmasının kurucu sahibi Rıfat Katrancı, ilk kez Yeni Asır’a konuştu.

Katrancı, Ecevit Hükümeti döneminde çıkartılan ‘Nereden buldun yasası’ nedeni ile, o yıllar birçok esnafın kazancını Kemeraltı Çarşısı’nda kuyumcu dükkanı olan Ali Şamlı Altın ve Döviz Bürosu’nun sahibi Ali Yaşar Şamlı’dan çek ve sözleşme karşılığı 24 ayar saf altına dönüştürdüğünü anlattı.

Katrancı, tarihe ‘5 Nisan kararları’ olarak geçen ekonomik krizde Şamlı’nın, 80 iş adamını, akrabası ve şirketin genel müdürü Erdal Örsel’in evinde topladığını, ‘İflas ettim ama borcum borç’ diyerek kendi imzası ile iş adamlarına senet ve belgeler verdiğini vurguladı.

SILAHLI ADAMLAR KORUDU

Şamlı’nın kendisine de teminat olarak Haytaş Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Aydın Didim’deki Marla Otel’in 1/3 hissesini verdiğini vurgulayan Katrancı, “Bir süre sonra otelde hissesi bulunan Şamlı’nın da onayı ile noterde imzam taklit edilerek Marla Otel’in hisseleri iş adamı Mehmet Önal’a satılmış. Satışın iptali için dava açtık. Şamlı’nın, Önal ile bir olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘İflas ettim’ diyen Şamlı’nın Bodrum’da lüks hayat sürdüğünü öğrenince iş adamı dostu Yılmaz Bulu ile Şamlı’nın Bodrum’daki döviz bürosuna gittiğini söyleyen Katrancı, “Ödeme planı çıkarmasını istedim. 7 silahlı adamı ile bekleyen Şamlı, ‘Süre verin, ödeyeceğim’ dedi. Sonra polisi arayıp, kendisini tehdit ettiğimizi söylemiş. ‘Basit tehdit’ suçu ile, yüzünü görmediğim oğlu Tolga Şamlı’nın da şikayetiyle, ‘Yağmaya teşebbüsten’ hakkımda dava açıldı. Amaçları iftira atıp, paramı istememem için beni uzak tutmak. Oysa amacım sulh yoluyla paramı alıp, Türkiye’de sayısı 100 bini bulan kas hastaları ile yaşlıların bakımı için İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a sözünü verdiğim tesisi yapmak. Yoksa gözüm açık gider” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.