DOLAR 32,3398
EURO 34,8605
ALTIN 2.384,60
BIST 10.264,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

II. Abdülhamid’in torunu evlendi, İlber Ortaylı nikah şahidi oldu.

Osmanlı Hanedanı’nın “sultan” unvanını taşıyan hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan 2. Abdülhamit Han’ın torunu Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul’da evlendi. Çiftin şahidi tarihçi, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Nikaha, damadın Osmanlı zabitini çağrıştırır kıyafet giymesi, Osmanlı ve Selçuklu dönemini hatırlatır kıyafetli konukların varlığı renk kattı.

19.02.2024
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Sosyal Tesisi’ndeki törende,  Osmanlı padişahı II. Abdülhamid Han’ın 25 yaşındaki 5. kuşak torunu Berna Sultan Osmanoğlu,  Yiğit Onur Özcan ile dünya evine girdi.

Nikah töreninde çiftin şahitliğini tarihçi, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı.

TÖRENDE SELÇUKLU VE OSMANLI KIYAFETLERİYLE NOSTALJİ YARATILDI

Nikah töreninde mehter takımı marşlar çaldı, saz heyeti tasavvuf musikisinden örnekler sundu.

Seçtikleri ilginç gelinlik ve damatlık kıyafetleriyle dikkatleri üzerine çeken çiftin nikahı Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından kıyıldı.

Törene Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait, kıyafetler ve zırhlar giyenler renk kattı. 

ÜÇ YIL ARADAN SONRA BİR HANEDAN DÜĞÜNÜ

Osmanlı Hanedanı’nda yaklaşık 3 yıllık bir aranın ardından ilk kez nikah yapıldı.

Son hanedan düğünleri 2021’in Haziran ve Temmuz aylarında İstanbul’da yapılmış, gelinin ablası Nilüfer Osmanoğlu ile ağabeyi Yavuz Selim Osmanoğlu peş peşe evlenmişlerdi.

Gelinin babası Orhan Osmanoğlu, dördüncü evladının da yuvasını kurmasından dolayı çok mutlu olduğunu, geriye bir evladının kaldığını söyledi.

TÖRENE HANGİ İSİMLER KATILDI?

Törene çiftin anne ve babaları, akrabaları ve yakın dostları katıldı. 

BERNA SULTAN OSMANOĞLU KİMDİR?

Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki 14 kadın üyesinden (sultan) biri olan Berna Sultan Osmanoğlu 1998 İstanbul doğumlu ve 34. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşaktan torunu. Şehzade Harun Osmanoğlu yaşayan 24 Osmanlı şehzadesi içinde yaşça en büyük olması sebebiyle Osmanlı Hanedanı Reisi unvanını taşıyor. Berna Osmanoğlu, Şehzade Orhan Osmanoğlu’nun beş çocuğunun dördüncüsü.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.