DOLAR 32,5249
EURO 34,8093
ALTIN 2.422,22
BIST 9.742,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

İhraç edilen öğretmenler için 3 bin 500 imza

Zonguldak’ta Eğitim-Sen’in ihraç edilen Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çayçuma Baş Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’a destek için 3 bin 500 imza toplandı.

24.03.2017
A+
A-

Zonguldak’ta, 7 Şubat’ta yayınlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim-Sen Çaycuma Baş Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’a destek için başlatılan kampanyada toplanan 3 bin 500 imza, Kaymakam Serkan Keçeli’ye teslim edildi.

Eğitim-Sen, Akyol’un Çaycuma İlçesi’ndeki Çaycuma Sipahiler Ortaokul’nda, Günsan’ın da Çaycuma Nebioğlu Ortaokulu’nda görevliyken ihraç edilmelerine karşı 1 hafta önce imza kampanyası başlattı. Dün sona eren kampanyada yaklaşık 3 bin 500 imza toplandı. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar, Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, ihraç edilen öğretmenler Akyol ve Günsan ile birlikte toplanan imzaları, Zonguldak Valiliği OHAL Bürosu’na iletmek üzere Çaycuma Kaykamı Serkan Keçeli’ye teslim etti.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, imza kampanyasına öğrenci velileri başta olmak üzere milletvekillerinden belediye başkanlarına kadar halkın farklı kesimlerinden katılım olduğunu söyledi. Akyol ve Günsan’ın hiçbir gerekçe sunulmadan, sadece yürüttükleri sendikal faaliyetler nedeniyle görevlerinden ihraç edildiğini belirten Toprak şöyle dedi:
“Çaycuma halkı öğretmenlerini geri istiyor. İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın uğradığı haksızlık yerel ve ulusal basındaki çok değerli yazarlar tarafından da yazılmaktadır. Çaycuma’daki sendika yöneticilerimiz başta olmaka üzere ihraç edilen KESK üyeleri ve diğer kamu emekçileri hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiştir. Hukuksuzca ihraç edilen üyelerimiz ve tüm kamu emekçileri görevlerine başlatılmalıdır. Hem Türkiye’de hem de uluslararası boyutta çok yoğun bir mücadele yürütüyoruz. 1-2 Nisan tarihleri arasında Ankara’da KESK olarak ihraç kurultayı düzenleyeceğiz.”

DHA

ETİKETLER: , , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.