DOLAR 35,4480
EURO 36,5291
ALTIN 3.081,03
BIST 9.791,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Az Bulutlu
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 10°C
Pts 11°C

İhlas Mesleki Gelişim Programı tüm hızıyla devam ediyor

31.08.2018
A+
A-

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsünde yapılan seminerlerin ilk bölümünde Gökhan Ergür, Fatih Abadi ve Ayşegül Dede, öğleden sonraki kısımda ise Doç. Dr. Fatih Çetinkaya ve Prof. Dr. Selçuk Özdemir idareci ve öğretmenlere yönelik sunumlarda bulundular. 

Günün ilk seminerinde klinik psikolog Gökhan Ergür günümüzde çocukların yaşadıkları sıkıntılara ışık tuttu. Özellikle teknolojinin çocuklar üzerindeki etkilerine değinen Ergür, “Çocuklarımız nasıl etkileniyor bu durumdan? Anne babalarının sayesinde. Youtube’da sıradan bir çocuk videosu 566 milyon izlenme oranını yakalamış. Çocukların bunu izlemesine kim izin veriyor? Anne babası. Çocuk ağlamasın diye telefonu eline tutuşturuyoruz. Yemek yemezse önüne tablet koyuyoruz. Bu durum ilerleyen zamanlarda ailelerin başını ağrıtıyor” dedi. 

Kontrolsüz bilgisayar ve internet kullanımının anne babaların başındaki en büyük sorunlardan biri olduğunu vurgulayan Ergür, çocukların internet dünyasında kötü örneklerle baş başa kaldığını ifade etti. 

Çocuklarda yaşanan ergenlik sıkıntılarına ve bunun okula yansımalarını anlatan Ergür, öğretmenlere bu durumdaki çocuklara yaklaşım metotları konusunda bilgiler verdi. 

Ergür’den sonra sunumunu gerçekleştiren Fatih Abadi sahnede sunum teknikleri konusunda eğitim verdi. Aynı zamanda kişisel gelişim uzmanı olan Abadi, verdiği eğitimde öğretmenlerle uygulamalı çalışmalar yaptı. 

Eş zamanlı olarak okul öncesi öğretmenlerine ve sınıf öğretmenlerine sunum yapan eğitimci Ayşegül Dede ise, masalın eğitimdeki yerini ve kullanma şekillerini anlattı. 

Programın öğleden sonraki seansına katılan Doç. Dr. Fatih Çetinkaya da “Kitap ama hangi kitap?” konulu konuşmasında çocuk kitaplarının kullanımına dikkat çekti. Okullarda kullanılacak resimli çocuk kitaplarının seçilmesinde özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Çetinkaya, “Bu konuda öğretmenlerimiz birinci sorumlulardır. Mutlaka bu kitapları önce siz okuyun” dedi.

Özdemir: “Çocuklarımız ellerindeki bilgisayarla faydalı işler yapmalılar” 

İkinci gün seminerlerinin son konuşmacısı olan Prof. Dr. Selçuk Özdemir, bilişim ve kodlamanın dünya üzerindeki gelişimini ve insan hayatına etkilerini anlattı. İhlas Koleji okullarında yer alan kodlama derslerine vurgu yapan Özdemir, “Bugün teknoloji dünyasının en tepesinde yer alan isimler bu işlere sekiz dokuz yaşlarında bilgisayarlara emir verebildiklerini öğrendiklerinde başladılar. Hiçbiri bahsettiğimiz işlere üniversitede başlamadılar. Biz de çocuklarımızın eline vermiş olduğumuz bilgisayarla faydalı işler yapmayı öğretebilirsek bilgisayar ve teknoloji sıkıntı olmaktan çıkar onların geleceği için önemli bir başlangıç olur” dedi. Endüstri 4.0 hakkında da dikkat çekici bir tespitte bulunan Özdemir, “Endüstri 4.0 teknoloji için mükemmel. Ancak bu gelişim gelecek yıllarda daha çok insanın işsiz kalmasına ya da iş bulamamasına yol açacak” dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.