DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

İhlas Koleji’nde tecrübe konuşuyor

09.11.2018
A+
A-

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen programda yazar Sevinçgül, kendi hayatından kesitler sunarken yazarlığa nasıl başladığını anlattı.

Yazarlığının yanı sıra Erzurum Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitiren ve daha sonra makine alanında yüksek lisans yapan Sevinçgül, yazarlığa yaşamış olduğu sıkıntılı günlerin sonunda başladığı ifade etti.

Konuşmasının büyük bölümünü öğrencilerden gelen sorulara ayıran Sevinçgül, bu soruları içtenlikle cevapladı. Yazarlıkta dikkat ettiği hususlara değinen Sevinçgül, bir kitap yazarken en önemli hedefinin kendi duygu ve düşüncelerini aktarmak olduğunu belirtti.

“Yazarlık maddi gelir beklentisiyle yapılmamalı”

Öğrencilerden gelen soru üzerine ailesine faydalı olmak adına ziraat mühendisliği okuduğunu söyleyen Sevinçgül, mesleğinden elde ettiği gelir sayesinde yazarlığı daha rahat sürdürdüğünü ifade etti. Yazarlığın maddi gelir beklentisi içinde yapılmaması gerektiğini savunan Sevinçgül, “Eğer içinizde yazar olmak isteyen arkadaşlarımız varsa bunu bir meslek olarak bir gelir kapısı olarak görmesinler. Yazarlık meslek değildir. Eğer maddi gelir beklentisi içinde bunu yaparsanız para kazanmak adına kendi istediklerinizi değil, sizden isteneni yazmak zorunda kalırsınız. Onlar da zamanla tükenir.” dedi.

Yazar olmak isteyen gençlere tavsiyelerine devam eden Sevinçgül günümüzde birçok yazarın popülist yaklaşımı benimseyerek üretimde bulunduğunu ancak bu yazarların zaman içinde kaybolup gittiklerini ifade etti.

Yaklaşık iki saat süren program Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Demir’in yazar Ömer Sevinçgül’e çiçek vermesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.