DOLAR 32,1987
EURO 35,0187
ALTIN 2.521,33
BIST 10.728,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

İhlas Koleji sporcuları, 8. Fetih Kupası’nda ter döktü

28.05.2020
A+
A-

Türkiye’de kontrollü sosyal hayata geçişte düzenlenen ilk spor turnuvası 8. Fetih Kupası bugün başladı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Okçular Vakfı göre İstanbul’un Fethi’nin 567. sene dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen turnuva bununla birlikte dünyada okçuluk alanında düzenlenen ilk spor müsabakası olma özelliği taşıyor. Arasında Mete Gazoz, Yasemin Ecem Anagöz, Yeşim Bostan gibi ulusal okçuların da bulunduğu 128 en iyi sporcunun yarışacağı Fetih Kupası’na İhlas Koleji Spor Kulübü de üç sporcuyla katılım sağladı.

Ayşe Bölge: “Milli sporcularla müsabaka şansı bulduğum için çok gururluyum”
Organizasyon hakkında görüşlerini dile getiren İhlas Koleji Spor Kulübü sporcusu Ayşe Alan, “Böyle bir organizasyonda bulunduğum için fazla mutluyum. Milli sporcularla müsabaka şansı bulduğum için çok gururluyum. bununla beraber yaş sınırlaması olmadığı için belirli bir yaş üzerinde bütün sporcular katılabiliyor. Normalde yarışma şansını hiçbir süre bulamayacağım sporcularla beraber yarışıyorum. Bu benim için koskocoman bir kısmet. O yüzden organizasyonu düzenleyenlere teşekkürler. Pandemi sonrası böyle bir organizasyon yapılması da çok güzel oldu. Biraz karantinamızı kurtardı. Çünkü okçuluğu fazla özlemiştim. Uzun zamandır yapamıyordum. Keza müsabaka ayrıca antrenman yapma şansı bulmam fazla sevindirdi beni” ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde hazırlıklarımı uzun zaman sürdüremediğini de sözlerine ekleyen Bölge, “Özellikle birincil başlarda katı kuralların olduğu süre. Tam verim de alamıyoruz sporcular olarak yeteri dek antrenmanlı değiliz. Ama yarışma öncesinde birkaç kez antrenman yapma fırsatı yakaladım uğurlu olarak” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER

Mete Gazoz: Altın madalya için bir sene daha bekleyeceğimMete Gazoz: ‘Altın madalya için bir yıl daha bekleyeceğim’

Yunus Yılmaz: “50-55 gündür ok atmıyoruz”
8. Fetih Kupası’nın hazırlıklarına ara verdikleri bu dönemde kendileri için önemli olduğuna aksan yapan İhlas Koleji Spor Kulübü okçusu Yunus Yılmaz, “Okçular Vakfı’nın düzenlediği müsabaka gerçekten eğlenceliydi. 50-55 gündür ok atmıyoruz. Organizasyon da fazla güzel şekilde hazır. Mesafe kurallarına şekilde uyulmuş. Bütün takım arkadaşlarıma ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde de bize takviye oldular; hastanelerde testlerle, verdikleri dezenfektan ve maskelerle” diye konuştu.

Halil Kof: “Hoş bir organizasyon”
Başarılı sporcu Halil Kof ise yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “Pandemi döneminden sonraki birincil organizasyon olduğu için önlemler birazcık fazla bana kadar. Çünkü vaktiyle böyle değildi. Hoş bir organizasyon. Yapanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Halil, korona virüs salgını sürecinde hazırlıklarına ilişkin de şöyle konuştu:

“Evde yay çektim. Tabii atış yapamadığımız için zordu. Bu organizasyon da antrenman gibi hoş bir tecrübe olacak.”

İLGİLİ HABER

Haydar Ali Yıldız: Yeni dönemin spor kurallarını inşa ediyoruzHaydar Ali Yıldız: ‘Yeni dönemin spor kurallarını yapı ediyoruz’

Vefalı Özaydın: “Yarışmaya katılmaktan fazla mutlu olduk”
Sporcular adına güzel bir organizasyon olduğunu gösteren İhlas Koleji Spor Kulübü Antrenörü Sadık Özaydın, “Bu yıl 8.’si düzenlenen bir yarışma bu. Natürel hazırlanmış olamadığımız bir müsabaka tüm yarışmacılar için. 2.5-3 avuç içi yakın antrenman yapmayan bir sporcu grubumuz var. Lakin bu da bir fırsat, değerlendirmemiz gerekiyordu. Diğer açıdan da özlüyor insan spor sahalarını. Vakıf da sporun gerçekleştirilmesi namına burada gerçekten normalleşme süreci içerisinde belli mesafeler içerisinde bu organizasyonu düzenlemiş. Onlara da teşekkür etmek lazım. Natürel Fetih’in de yıl-i devriyesi. Bu açıdan da manalı bir yarışma. İhlas Koleji Spor Kulübü olarak biz de bu yarışmaya katılmaktan fazla mutlu olduk. Ziyafet üzerine geldik zaten” açıklamasını yaptı.

Uygar Okumuş – Bora Akyol

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.