İHH’nın İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi 2024 Dönemi Güncellemeleri ve Detaylar
İHH’nın İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi 2024 güncellemeleri ve detaylarıyla iyilik hareketine katkı sağlayın. Katılım ve bilgi için hemen keşfedin.
Projenin Güncel Durumu ve Katılım Artışları
İHH’nın, 2013 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ile güçlü bir iş birliği içerisinde yürüttüğü “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi, 2024 eğitim-öğretim yılında da büyük bir ivme kazandı. Okul öncesi eğitim kurumlarından lise seviyesine kadar tüm eğitim kademelerindeki öğrenciler, bu anlamlı projeye katılma fırsatı buluyor. Öğrencilerin bu projeye olan ilgisi ve katkısı, geçen yıla kıyasla önemli ölçüde arttı ve daha fazla okul ile sınıf projeye dahil oldu.
Geçen eğitim döneminde yaklaşık 11 bin 608 yetim çocuğa destek sağlanırken, bu yıl ise 4 bin 508 okul ve 72 ilin katılımıyla projeye katılan okul sayısı ve desteklenen yetim sayısı belirgin biçimde yükseldi. Ayrıca, öğrenciler bu yıl 42 farklı ülkeden yetimlere yardım eli uzattı.
Projeye Katılım ve Destek Süreci
Projeye destek olmak isteyen sınıflar ve okullar, okul yönetiminin izni ve bilgisiyle öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabiliyor. Başvuru süreci oldukça kolaydır; Yetim Sponsorluk Formu, elden veya İHH’nin resmi web sitesi üzerinden doldurulabilir. Ayrıca, Yetim Özet Bilgi Formu sınıflara ulaştıktan sonra, www.ihh.org.tr/yetimlerim adresi üzerinden yetimlerin detaylı bilgileri görüntülenebilir.
İHH, Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında şu anda Türkiye ve dünyanın 43 ülkesinde toplam 135 bin 238 çocuk için yardım ve destek çalışması yürütmektedir. Bu projeyle, hem çocukların yaşam kalitelerini yükseltmek hem de onların gelecek umutlarını güçlendirmek amaçlanmaktadır.