Iğdırda Ceza İnfazı Personeli Sergisi: El Emeği Ürünler Millet Bahçesi’nde Buluştu
Iğdır’da ceza infazı personelinin el emeği ürünleri Millet Bahçesi’nde sergileniyor. Ziyaret edin, emek ve dayanışmayı keşfedin.
Ceza İnfaz Personeli Haftası kapsamında düzenlenen sergide, tutuklu ve denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından özenle hazırlanan el emeği ürünler ziyaretçilerle buluştu. Millet Bahçesi’nde açılan sergide ahşap işçiliği ve tel kullanılarak yapılan dekoratif çalışmalar ile çeşitli el sanatları sergilenerek ilgi gördü.
Programda sergiyi gezen yetkililer, çalışmalar hakkında bilgi alarak, süreç ve üretim teknikleri hakkında ayrıntılar edindi. Etkinliğe Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, kurum amirleri, ceza infaz kurumu personeli ve vatandaşlar katıldı. Sergi, katılımcılar için düzenlenen kısa bir konserle son buldu ve ziyaretçilere meslek edinmenin toplum entegrasyonundaki önemi hatırlatıldı.
Etkinlik boyunca, yükümlülerin topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmaların vurgu yapılarak, onların mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik çabalar ön plana çıktı.