DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınacak

29.08.2023
A+
A-

Şırnak Üniversitesi, İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan ziraat fakültesini merkeze taşına kararı aldıklarını duyurdu.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada; “Şırnak Üniversitesi’ne bağlı altı fakültemiz bulunmaktadır. Bunların 5’i Şırnak Merkez Kampüste 1’i İdil ilçemizde yer almaktadır. Ziraat Fakültesinin ayrı bir kampüse alınması merhum Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas hocamız döneminde gerçekleşmiştir. Şırnak Üniversitesi’nin mevcut Yönetim Kurulu olarak aşağıda zikredilen gerekçelerle Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak merkez kampüse taşınmasını oybirliği ile onayladık” denildi.

Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak ana kampüse taşınmasının temel gerekçelerini açıklayan rektörlük, “Ziraat Fakültesi’nin eğitim ve öğretimi sürdürdüğü binanın fiziki ve altyapısı yetersiz durumdadır. Bu imkanlar ana kampüsümüzde mevcuttur. İdil ilçe merkezinde daha önce verilen lojman kiralama yetkisi Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan tasarruf genelgesi çerçevesinde iptal edilmiştir. Bu durum akademik ve idari personelimizin kiralık ev bulma konusunu olumsuz etkilemektedir. Şehrimizin dezavantajlı bölgede bulunması nedeniyle akademik personel temininde sıkıntı yaşanmaktadır. Lojmanlar akademik personeli cezbeden bir imkandır. Bu imkan ana kampüsümüzde bulunmaktadır” ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İdil ilçemizde bulunan ziraat fakültemizi tercih eden öğrencilere yönelik kamu veya özele ait yurt hizmeti bulunmamaktadır. İdil’deki öğrencilerimiz için yurt temininde bulunmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük, yetkililer İdil merkeze yurt yapmanın bakanlık standartlarına uymadığı belirttiler. İdil merkeze yurt yapılmasının uygun olmadığı ifade ettiler. İdil’deki Fakültemizin gerekli araştırma alt yapısı bulunmamaktadır. Tüm laboratuvarlarımız uygun binalardan dolayı merkezi kampüstedir. Merkez kampüste bulunan binalarımızın fiziki ve alt yapılarının eğitim ve öğretime uygun olması, buna rağmen merkezi kampüsteki binaların bir kısmının atıl durumda bulunması, ana kampüste akademik ve idari personel için lojman bulunması, Şırnak merkezde Kredi Yurtlar Kurumuna ait geniş kapasiteye sahip kız ve erkek öğrenci yurtlarının bulunması, İlgili birimin merkez kampüse taşınmasının ekonomik açıdan tasarruf sağlaması, geçici olarak taşınma ihtiyacını hasıl etmiştir. İdilli hemşehrilerimiz, öğretim üyelerimiz için lojman, öğrencilerimiz için yurt, eğitim şartlarına uygun binalar hazır ettiklerinde fakülte talebinde bulunduklarında üstümüze düşeni yapmaya hazırız. İdil’deki Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi ve güçlenmesi için yeni bölümler açmayı planlamış durumdayız.”

İdil Ziraat Fakültesi Şırnak’a taşınacak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.