DOLAR 32,2610
EURO 34,7955
ALTIN 2.399,47
BIST 10.174,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

İdeal ilişkilere sahip olmak için öneriler

16.03.2021
A+
A-

ABONE OL

Saçınızı içeriden beslemek önemlidir. Saçın temel yapı taşı olan protein, kompleks karbonhidratlar, demir, B vitaminleri, yağ asitleri, kükürt ve çinko ile birlikte sağlıklı saçlarda önemli bir rol oynar. Bazı yiyecekler saç büyümesini teşvik etmeye ve farklı saç problemlerini çözmeye yardımcı olabilir. İşte o süper besinler…

Somon

Somon

Somon balığını listenin başına koymak için pek çok neden var. Protein, omega-3 yağ asitleri, demir ve B12 ve D vitaminleri ile doludur. Tüm bunlar sağlıklı saçlar için gereklidir. Omega-3 esansiyel yağ asitleri saç derinizin esnek ve nemli kalmasına yardımcı olur. Bu besinin eksikliği donuk görünümlü saçlara ve hatta saç dökülmesine neden olabilir.

Bu arada somon balığındaki yüksek miktarda protein, demir ve D vitamini saçın gücünü artırır ve kırılmayı önler. Diyetinize somon balığı ekleyerek parlayan ve hızla uzayan saçlarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yumurta

Yumurta

Saç, bir tür protein olan keratinden oluşur. Daha iyi saç uzaması ve dokusu için bol miktarda protein tüketmelisiniz. Yumurtada bulunan protein, yüksek kaliteli protein olarak kabul edilir ve saç büyümesi ve gücü için mükemmeldir.

Ayrıca yumurta, saç dökülmesi sorunlarının önlenmesinde ve genel kafa derisinin sağlığının iyileştirilmesinde büyük rol oynayan biotin ve B vitaminleri içerir. Her gün veya iki günde bir, bir tane yumurta yemeye çalışın.

Badem

Badem

Badem, pekan, kaju ve ceviz gibi kuruyemişler saçınıza iyi gelir. Ancak badem, saç dökülmesini önlemek ve saç büyümesini desteklemek için en iyi kuruyemiştir. Saç derisinde sağlıklı kan dolaşımının sürdürülmesinde kilit rol oynayan çinko ile yüklüdür ve bu da parlak, daha sağlıklı ve iyi nemlenmiş saçlar sağlar.

Badem ayrıca saçınıza parlaklık ve hacim kazandıran yüksek düzeyde omega-3 yağ asitleri içerir. E vitamini açısından zengin olan badem, kırık uçların önlenmesine ve saçların sağlıklı uzamasına da yardımcı olur. Yanınızda küçük bir torba badem bulundurun ve acıktığınızda bunları ara öğün olarak yiyin.

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği

Sağlıklı saçlar istiyorsanız, diyetinize ekleyebileceğiniz en iyi gıdalardan biri kabak çekirdeğidir. Kabak çekirdeği; protein, çinko, selenyum, biotin, potasyum, bakır, demir, B vitaminleri, E vitamini, magnezyum ve kalsiyum içerir.

Sağlıklı, kalın ve parlak saçlara katkıda bulunan omega-6 yağ asitleri bakımından da zengindirler. Hafif kavrulmuş kabak çekirdeğini atıştırmalık olarak yiyebilir, salataya veya çorbaya bir kaşık ekleyebilir, ekmeğinize veya diğer tariflere lezzet katmak için serpebilirsiniz.

Barbunya

Barbunya

Barbunya protein ile birlikte zengin bir demir, çinko ve biotin kaynağıdır. Protein saç tellerini güçlendirmeye ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olurken biotin, optimum saç sağlığı için gereklidir ve eksikliği kırılgan saçlara neden olabilir. Uzmanlar daha güçlü, daha parlak ve daha kalın saçların tadını çıkarmak için her hafta üç bardak barbunya öneriyor.

Kinoa

Kinoa

Protein yüklü kinoa saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur. Aslına bakarsanız, bu tahıldan elde edilen protein, yüksek kaliteli saç ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca, kinoada bulunan E vitamini, doğal yağ üretimini dengeler, böylece saç derisi ve saç düzgün şekilde nemlenir ve kepeksiz kalır. Bunların yanı sıra kinoa, saç büyümesi için hayati önem taşıyan biotin, niasin ve B6 ve B12 vitaminlerine sahiptir.

Süzme peynir

Süzme peynir

Süzme peynir, saçınız için harika bir besindir. Saç derisi kuruluğunu önleyen iki yüksek kaliteli protein olan peynir altı suyu ve kazein içerir. Yeterli protein olmazsa saçlar kuruyabilir, kırılabilir ve zarar görebilir. Ayrıca sağlıklı ve güzel saçlar için gerekli tüm amino asitlerle birlikte zengin bir D ve B-5 vitamini kaynağıdır.

Brokoli

Brokoli

Brokoli, sebum üretimine yardımcı olan zengin bir A ve C vitamini kaynağıdır. Sebum, saç köklerinden salgılanan yağlı bir maddedir ve doğal bir saç kremi gibi çalışır. Ayrıca brokoli, sağlıklı saç büyümesi için gerekli olan demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.

Bezelye

Bezelye

Yeşil bezelye, sağlıklı saçlar için gerekli olan çok çeşitli vitamin ve mineralleri içerir. Saçı canlı ve güçlü tutan demir, çinko ve potasyum içerir. Aynı zamanda saç deriniz de dahil olmak üzere vücutta oksijen ve besin taşıyan kırmızı kan hücreleri oluşturmak için gerekli olan folat, B6 ve B12 gibi B vitaminlerini içerir. Dahası, saç foliküllerinin optimum büyümesi için gerekli olan C vitamini bezelyede bolca bulunur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.