İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan DEAŞ Operasyonları Açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar için haberimizi okuyun!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele konusunda önemli bir gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“23 ilde, DEAŞ Terör Örgütü‘ne karşı gerçekleştirdiğimiz operasyonlar kapsamında, Emniyet ve Jandarma birimlerimiz tarafından toplamda 105 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı. Ülkemizin her köşesinde huzuru ve istikrarı sağlamak amacıyla, terör örgütlerine yönelik yılın 365 günü, gece gündüz sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam etmektedir!
Bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarımız tarafından 19-27 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda:
- Aksaray
- Ankara
- Batman
- Denizli
- Diyarbakır
- Edirne
- Elazığ
- Eskişehir
- Gaziantep
- Kayseri
- Kırıkkale
- Kilis
- Mardin
- Mersin
- Muğla
- Osmaniye
- Samsun
- Şanlıurfa
- Uşak
- Adana
- Hatay
- İstanbul
- Yalova
DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, terör örgütüne üye oldukları, örgüte finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden DEAŞ propagandası yaptıkları tespit edilmiştir. Operasyonlar sonucunda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilmiştir.
Bu başarılı operasyonlar dolayısıyla, valilerimizi, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve bu operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ile Kahraman Jandarmamızı yürekten tebrik ediyorum.”