DOLAR 32,2615
EURO 34,7727
ALTIN 2.414,02
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Ibrahimovic, Kovid-19’u Yendiğini Küfür Ederek Duyurdu

14.10.2020
A+
A-

İngiltere’de sokağa çıkma yasaklarının olduğu süreçte, 36 bin 61 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonucu açıklandı.

POZİTİF ÇIKANLARIN BİRÇOĞU BELİRTİ GÖSTERMİYOR

26 Nisan-27 Haziran tarihleri arasında İngiltere, Wales ve Kuzey İrlanda’da yapılan 115 testin sonucunun pozitif çıktığı, hiçbir belirti göstermeyen asemptomatik vakaların pozitif sonuçlarda çoğunluğu oluşturduğu belirtildi.

BELİRTİ GÖSTEREN 142 KİŞİ NEGATİF ÇIKTI

Araştırmaya göre test sonucu pozitif çıkan hastaların sadece 16’sı test yapılan gün semptom gösterirken geriye kalan 99 kişide herhangi bir semptom görülmedi. Testin yapıldığı gün belirti gösteren 142 kişinin test sonucunun ise negatif çıktığına dair not düşüldü.

‘TEST STRATEJİLERİ DEĞİŞTİRİLMELİ’

İngiltere’de sadece Kovid-19 semptomları gösteren, geçmeyen öksürük, ateş, tat ve koku kaybı bulunan kişilerin test yaptırmasına teşvik ediliyor, pozitif hastalarla temas etmiş kişilerin ilk etapta evlerinde karantinada beklemesi söyleniyor. Araştırma sonuçları, şu an uygulanan test politikasının pozitif vakaların büyük bir kısmının tespit edilememesi gibi bir risk olduğunu ortaya çıkarıyor.

Londra Üniversitesinden salgın hastalıklar uzmanı Irene Petersen, ‘Test sonucu pozitif çıkan bu kadar çok insanın test günü semptom göstermemiş olması, gelecekteki test stratejilerinde değişiklik gerektiriyor’ ifadelerini kullandı.

Petersen, virüsün yayılmasını engellemek ve yeni salgın dalgalarının önüne geçebilmek için testlerin daha da yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Araştırmacılar, diğer ülkelerde yapılan benzer araştırmaların sonuçlarının farklı olduğunu not etti. Asemptomatik vakaların toplam pozitif vakalara oranının Çin’deki bir araştırmada yüzde 5, İzlanda’daki bir araştırmada ise yüzde 43 çıktığını belirten bilim insanları, araştırmalarda kullanılan örneklemlerin farklı sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekti.

İLİşKİLİ HABERLER Türkiye Koronavirüs Vaka Sayısında Kaçıncı Sırada?

Türkiye Koronavirüs Vaka Sayısında Kaçıncı Sırada?

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Trump'ın Koronavirüs Planı

Trump’ın Koronavirüs Planı

Koronavirüs Bulaştırmasın Diye Kaynanasını Boğmaya Kalktı

Koronavirüs Bulaştırmasın Diye Kaynanasını Boğmaya Kalktı

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Selçuk Balcı Koronavirüse Yakalandı

Selçuk Balcı Koronavirüse Yakalandı

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.