DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İBB’den depreme dayanıklı mekanik tabanlı tarama yöntemi

05.02.2020
A+
A-

Twitter üzerinden açıklama yapan İmamoğlu, İstanbul’daki 750 bin binanın depreme dayanıklılığını kontrol edeceğini duyurdu.

İBB Başkanı, “İstanbul’da bir binanın depreme karşı dayanıklılığını ölçmek 7.500-8 bin TL’yi buluyordu. Şimdi yeni, hızlı ve ekonomik bir modele geçiyoruz. Mekanik tabanlı tarama yöntemleriyle sadece 250-300 TL bedelle 750 bin binayı hızla kontrol edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun paylaştığı videoda Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’ın ifadelerine de yer verildi.

‘Deprem yönetmeliğinden önce yapılmış 750 bin bina var’

İstanbul’u güçlendirmek, İstanbul’da depreme ilişkin tüm güçlendirme çalışmalarını tamamlamak gibi bir hedeflerinin olduğunu kaydeden Kahraman, Deprem yönetmeliği yürürlüğe girmeden önce yapılmış olan yaklaşık 750 bin bina var ve bu binaların hepsini tek tek tespit etmemiz gerekiyor. Şu anki durumları nedir diye” dedi. 

‘Yönetmeliğe uygun ilerlersek yaklaşık 2060 yılında bu kadar bina bitiyor’

Kahraman, “Yönetmeliğe uygun ilerlersek yaklaşık 2060 yılında bu kadar bina bitiyor. yapıların deprem karşısında mukavemetlerini ve güçlerini ölçmeye çalışıyoruz. Bunun için arkadaşlarımız şu anda model çalışmaları yaptıkları için İBB’nin yapılarında test ediyorlar. Maliyetler çok önemli. Ortalama bir binanın maliyeti 7 bin 500 – 8 bin lira gibi bir rakam. Bu rakamı biz 250-300 TL bandına çekmeye çalışıyoruz. Bu ay sonunda testler sonuçlanacak ve mart ayı ile birlikte konutlara gideceğiz.  Bugüne kadar hep kamu binaları test edildi. Bugünkü amacımız bu alanları tespit etmek ve alanlardaki olası riskleri ortaya çıkartmak. Bu risklere ilişin de önümüze yol haritası koyarak müdahale etmek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.