DOLAR 32,2568
EURO 35,0592
ALTIN 2.468,03
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

İBB Bilimsel Danışma Kurulu’ndan ikinci dalga tarihi! İBB Bilimsel Danışma Kurulu, normalleşme süreciyle ilgili yeni açıklamalarda bulunurken, ikinci dalga…

01.06.2020
A+
A-

İstanbul’da maske ve bedensel uzaklık kurallarının ihlallerini beraberinde getirebileceğine aksan yapan kurul, dün gerçekleştirilen telekonferansta bazı saptama ve önerilerde bulundu.

Kurula göre eylül ve ekim aylarında tatil bölgelerinde önemli bir bıkkınlık yaşanması bekleniyor. Buna ek olarak; “AVM’ler açılırken; park, bahçeler açılmıyor. Kreşler açılıyor lakin 18 yaş altının sokağa çıkması halen yasaklanmış. İstanbul’da bir rahatlama söz konusu. Fiziki mesafeye uyulmuyor. İkinci dalga ekim ayı gibi gelebilir. Şu lahza en engebeli işlem başladı. Evden çalışma sistemi bir süre daha devam etmeli.” açıklamalarında bulunuldu.

Komite ayrıca 18 Mayıs tarihli İstanbul Valiliği genelgesine uygun bir şekilde toplu ulaşımda yüzde 50 doluluk uygulamasının ve maske faydalanma zorunluluğunun sürdürüleceğini açıkladı.

İBB Danışma Kurulu’nun değerlendirmesinin ardındaki İSPARK, park bahçeler, oyun alanları, tuvaletler ve kütüphaneler yüzde 50 kuralına uyulması şartıyla açacak. Beltur, sosyal tesis, kafe ve lokantalar ise ikinci faz içerisinde değerlendirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.