DOLAR 32,5240
EURO 34,7853
ALTIN 2.411,40
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Huzurevlerine yeni önlem!

22.04.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Aykut Yılmaz’ın haberine göre Bakanlık, huzurevi ve yaşlı bakım merkezine yeni bir uygulama olduğunda yeni gelen bireylerin, 14 gün süreyle izole edilmelerini, personelin de 14 günlük vardiya usulüyle kurumdan ayrılmadan çalışmasını istedi.

Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde alınacak öteki önlemler ise şöyle:

Personelinin kurum girişinde maske takması, el dezenfektanı kullanması ve alev kontrolünün yapılması sağlanacak.

Alev, öksürük belirtileri günlük olarak sorgulanacak ve semptomu olanlar huzurevine alınmayacak.

Bakımevi ve huzurevi sakinlerinin yemekhanede oturma planları herkes için değişmez ve arasında asgari 1 metre uzaklık olacak şekilde yapılacak.

Kurumlardan daha önce ya da süreçte bir diğer nedenle (Kovid-19 dışarıya) hastaneye yatırılmış kişiler kuruma geri alındığında, kimsesiz bambaşka bir odada izolasyona alınacak.

Gerekli haller dıştan ailelerin, yakınların, kuruma gelen bütün gönüllülerin ve aciliyet oluşturmayan diğer bakım görevlilerinin (örn.berber) ziyaretleri engellenecek.

Bütün grup aktiviteleri iptal edilecek.

Merkeze yeni bir tatbik olduğunda yeni gelen kişi, 14 gün süreyle izole edilecek.

Personel çalışma planları personelin 14 jurnal dönemlerde, kurumdan ayrılmadan çalışmasını sağlayacak şekilde düzenlenecek.

Kurye, kargo görevlisi vb. kişiler kuruma alınmayacak

Kuruma dıştan yiyecek-içecek alınmayacak.

Personel evde kaldığı dönemde bireylerle sosyal mesafenin korunması, arada en düşük 3-4 adım mesafe bulunmasına dikkat edecek. Yakın akraba bile olsa davetli kabul etmeyecek.

Personel işe dönmeden 2 gün önce İl Sağlık Durumu Müdürlüğü koordinasyonunda Kovid-19’a yönelik PCR testi yapılacak.

PCR testi negatif çıkanlar işe geri dönebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.