DOLAR 32,2633
EURO 34,7121
ALTIN 2.400,55
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Hürmet Öztürk canlı yayında duygusal anlar yaşadı

19.06.2020
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine kadar İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’nun tepki gösterdiği Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Bakan’a yanıt verirken canlı yayında gözyaşlarına dominant olamadı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişi yazan Sözcü yazarı Hürmet Öztürk’e tepki göstererek, “İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden daha sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde benzer namussuzluğun ortağıdır, şeref celladıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

“40 YILDIR NAMUSSUZLUK YAPMADIM, YAPMAM DA”

Soylu’nun bu sözlerine KRT TV’de yayınlanan Söz Meclisi’nde yanıt veren Öztürk şunları söyledi:

“Hürmet Öztürk olarak bugüne değin yalnızca gazetecilik yaptım ve gazetecilik yapmaya devam edeceğim.Çok üzüldüm, arkadaş canlısı söylüyorum. Bir bakanın böyle konuşmaması, yazmaması lazım. Ülkem namına üzülüyorum. Bir bakanın bir gazeteciye böyle dememesi lazım. Daha önce başka bir meslektaşımız için de söyledi. Olmaması gerekir. 

Malımızı, canımızı, namusumuzu itimat ettiğimiz bakanın böyle yapmaması lazım. Böyle konuşmaması lazım, tabii takdir yeniden bakanın, ne diyebiliriz. 

40 yıldır bu cins polemiklere girmedim. Halkçı Parti Genel Başkanlığı döneminden beri de görüşmedim. Siyasetçilerle ne haddimi aşarım ne kendimi haklı bulurum. Gazetecinin siyasetçiyle polemiğe girmesi… 40 yıldır namussuzluk yapmadım bundan daha sonra da yapmam. Ben kalemimi satmam.”

Öztürk’ün bu açıklamaları yaparken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

SOYLU’DAN YENİ TWEET: “SAYGISIZ ÖZTÜRK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal ağ hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Soylu, “#SAYGIsızÖZTÜRK 1- Haysiyet cellatlığı yaptın 2- Şu Anda de yalan söylüyorsun. Seni Türkiye’nin bütün namuslu insanlarına şikayet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.