DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Hurmada Üzüm Şekeri Şurubu Hilesine Uyarı!

28.04.2020
A+
A-

Alıcı Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili ve Yiyecek Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, Kuzey Afrika ülkelerinden ithal edilen bir takım hurmaların glikoz şurubuna bulanarak satışa sunulduğunu ifade ederek, “Bu hurma tezgahta nemli gibi durur, dokunduğunuzda eliniz yapışık olur. Tüketicilere tavsiyemiz, fazla aydınlık olmayan hurmaları satın almalarıdır,” biçiminde konuştu.

HURMA SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİN!

Alıcı Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, Ramazan ayı içerisinde tüketiminde büyük bir artış laf konusu olan hurmaya ilişkin kayda değer değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin yılda sıradan 35 milyon dolarlık hurma ithal ettiği bilgisini aktaran Vargı, çoğu gıdada kullanılan üzüm şekeri şurubunun ucuz ve düşük kalite olan hurmalarda da görüldüğünü açıklama etti.

Vargı, glikoz şurubuna bulandırılmış hurmaların açıkta satışa sunulabileceğini belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden ithal edilen bir takım hurmalar glikoza bulanarak satılıyor. Bu hurma tezgahta ıslak gibi durur, dokunduğunuzda eliniz yapış yapış olur. Tüketicilere tavsiyemiz, çok parlak olmayan hurmaları satın almalarıdır. Dekstroz şuruplu hurmalar, açıkta satılabildiği gibi, bazen de üzeri naylonla buruşuk köpük tabaklarda birkaç adet biçiminde satışa sunuluyor.”

‘MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ’ TALEBİ

Glikoz şurubuna bulanan bazı hurmaların satmak sırasında etiketlerinde belirtildiğini ifade eden Vargı, “Türkiye’de bu konuda bir yönetmelik düzenlemesine gereklilik var var. Tarım ve Orman Bakanlığından hurma üzerine glikoz şurubu dökülerek satılmaması konusunda bir mevzuat değişikliği yapmasını istek ediyoruz,” diye konuştu.

Türkiye’nin geçtiğimiz sene hurmayı azami Suudi Arabistan ve İsrail’den aldığı bilgisini aktaran Vargı, bu ülkeleri İran ve Tunus’un izlediğini söyledi.

Vargı, ülkemizin hurmayı çoğu Avrupa ülkesine ihraç ettiğini ve tüketicilere bu hurmalardan ulaştırılması gerektiğini de bildirdi.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuklardaki Açlık ve Tokluk Şekeri Kaç Olmalıdır?

Çocuklardaki Istek ve Tokluk Şekeri Kaç Olmalıdır?

Ramazan Ayının Muhteşem Altılısı

Ramazan Ayının Harikulade Altılısı

Ramazan Ayı Erzak Kolileri Satışta

Ramazan Ayı Yiyecek Içecek Kolileri Satışta

Arda'nın Ramazan Mutfağı Ramazan Boyunca Kanal D'de

Arda’nın Ramazan Mutfağı Ramazan Baştan Başa Kanal D’de

İLİşKİLİ GALERİLER Ramazan Ayında Sağlığınıza Dikkat Edin!

Ramazan Ayında Sağlığınıza Dikkat Edin!

Ramazan Ayında Böbrekleriniz Sıvı Kaybedebilir!

Ramazan Ayında Böbrekleriniz Değişken Kaybedebilir!

Ramazan Ayı İle İlgili 15 Hadis-İ Şerif

Ramazan Ayı İle İlgili 15 Hadis-İ Şerif

Ramazan Ayında Ziyaret Edebileceğiniz En Güzel 15 Cami

Ramazan Ayında Ziyaret Edebileceğiniz En Güzel 15 Cami

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.