DOLAR 32,5440
EURO 34,8790
ALTIN 2.429,98
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Huawei’nin telefonu HarmanyOS ile görüntülendi! Bir Huawei telefon HarmonyOS işletim sistemini kullanırken görüntülendi. Huawei cephesinden bir tanımlama…

12.05.2020
A+
A-

Bilindiği üzere HarmonyOS işletim sistemi, Huawei imzalı bir yazılım olarak tanıtılmıştı. Çinli firmanın zeki televizyonlarında kullanılan bu yazılımı Honor da kullanıyor. Son zamanlarda pek artı gündemde olmayan HarmonyOS niçin bitmiş gündeme geldi?

Çin’in sosyal medya platformu olarak adlandırılan Weibo’da paylaşılan bir görsel ortalığı karıştırdı. Çapraz platform özelliğini destekleyen Çinli işletim sistemi, kendisini “HarmonyOS 1.0.1” olarak gösterdi. Yayımlanan fotoğrafın detayları uyarı çekiyor.

Modeli belirlenmiş olmayan telefonun ekranında Huawei’yi vurgulayan “yeni nesil işletim sistemi” ibaresi yer alıyor. 2.32 GB büyüklüğünde olan bu güncelleme, bazı Weibo kullanıcılarına tarafından az önce geliştirilme aşamasında. Peki hangi Huawei telefon HarmonyOS ile birlikte benzer fotoğraf karesinde yer aldı?

Bir Takım kişiler, fotoğrafta yer alan telefonun Mate 40 Pro olduğunu söylüyor. Bir Takım kişiler ise bunun Mate 30 Pro olduğunu iddia ediyor. Hemen Şimdi Huawei cephesinden bu konu bir açıklama gelmedi. 2.32 GB’lık güncellemede neler yer alıyor?

Weibo kullanıcılarının bir kısmı bu görselin hakiki olmadığını düşünüyor. Zira onlara göre fotoğrafta gösterilen kullanıcı arayüzü hatalı bir şekilde konumlandırılmış. başkaca HarmonyOS 1.0.1 için hazırlanan güncellemede 8K video desteğinin getirildiği yazıyor.

Bu ibare birçok kişinin şüphelenmesine sebep oldu. Zira Huawei’nin gündeminde böyle bir özellik yer almıyor. Keza güncellemeye dair yazılan özelliklerin bir kısmı da (karanlık mod, Huawei Car, AOD modu ve güya) EMUI 10 sisteminde yer alıyor.

Hem EMUI 10 ile olan benzerliği keza de Çinli şirketin gündeminde olmayan bir özelliği vurgulaması yüzünden kendisine o kadar inanılmayan HarmonyOS 1.0.1 gelmeyecek gibi duruyor. Huawei’nin Android ile çalışmaya devam etmek istediği biliniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.