DOLAR 32,1865
EURO 35,0205
ALTIN 2.503,33
BIST 11.043,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Huawei’nin ‘Ekranı Kırışmayan’ Katlanabilir Telefonlar İçin Aldığı Patent Ortaya Çıktı

09.11.2020
A+
A-

Katlanabilir akıllı telefonlar geçtiğimiz yıl itibarıyla resmen hayatımıza girdi ancak piyasaya sürülmeleriyle birlikte pek çok tartışmayı da beraberinde getirdiler. Katlanabilir akıllı telefonlarla ilgili olarak yapılan eleştirilerin başında ise cihazların ekranlarında oluşan katlama izleri geliyordu. 

Ortaya çıkan yeni bir patente göre Huawei, söz konusu katlama izlerinin önüne geçebilmek için alternatif menteşe tasarımı üzerinde çalışıyor. Huawei’nin Nisan 2019’da Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) sunduğu ve 22 Ekim 2020’de onaylanan patent başvurusunda yer alan görseller, Huawei’nin yeni nesil menteşe tasarımını açıkça gözler önüne seriyor.

Huawei, menteşe tasarımını değiştirerek ekrandaki katlama izlerinin önüne geçebileceğini düşünüyor

huawei katlanabilir telefon patenti

Huawei, ekranlardaki katlama izini ortadan kaldırabilmek için ikisi büyük ikisi küçük dört dişli çarka sahip geniş bir katlama mekanizması ortaya koyuyor. Bu mekanizma sayesinde ekranın katlama noktası tam olarak katlanmak yerine geniş bir çapta kıvrılmış oluyor. 

huawei menteşe mekanizması

Huawei’nin söz konusu menteşe tasarımını ne derece uygulanabilir hale getirdiği ya da ikinci nesil katlanabilir akıllı telefonunda kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Ancak Çinli şirketin gerçekten de katlama izi olmayan katlanabilir akıllı telefonlar üretmesi, rekabette Samsung’un önüne geçmesini sağlayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.