DOLAR 32,3398
EURO 34,8605
ALTIN 2.384,60
BIST 10.264,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Huawei’nin 2019 sonu hedefi belli oldu! Sene boyu ABD ile arasındaki sorunlarla gündeme gelen şirket, birçok soruna rağmen iyi bir satış birimini…

21.12.2019
A+
A-

Huawei, 2019 sonuna kadar 270 milyon akıllı telefon satmayı hedeflediğini bugün açıkladı. İşler bir süredir yolunda gibi görünse de, şirketin dördüncü çeyrekte ciddi şekilde düşük performans gösterdiği raporlara yansıdı.

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre, Huawei CEO’su Richard Yu şirket içi bir toplantıda şirketin şu anda 230 milyon akıllı telefon sevkiyatı olduğunu açıklamış. Yani bu veri Huawei’nin beklenenden 40 milyon daha az cihaz sattığını ortaya çıkardı.

Ayrıca durumun belki de en endişe verici noktası da, devam eden indirim sezonuna rağmen tüketicilerin markaya olan ilgisinin hızla kaybedildiğinin gözlemlenmesi. Huawei, Ekim ayı sonlarında 200 milyon sevkiyat noktasına ulaştı ve o sırada haftada ortalama 5 milyon akıllı telefon satıyordu.

ABD Hükümetinin şu anda Huawei’nin Google’ın hizmetleriyle yeni cihazlar yayınlamasını engelleyen ticari yasağı da devam ettirmesine rağmen cihazlar satılmaya devam ediyor. Bununla birlikte Huawei, ABD’nin yakın gelecekte bu yasağın ortadan kaldırılacağı ve birçok şeyin normale dönmesine izin vereceği konusunda da umutlu.

Bu yeni rapolar ile şirketin yıllık bazda iyi bir büyüme gösterdiğini belirtmek gerekir. Huawei, 2018’de 206 milyon adet ve 2017’de sadece 153 milyon adet satış kaydetti. Bu yıl hedeflendiği kişi sayısına ulaşırsa da önemli bir rekora imza atmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.