DOLAR 32,3426
EURO 34,8553
ALTIN 2.383,69
BIST 10.250,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Huawei yasağı için karar çıktı! ABD Temsilciler Meclisi, Huawei yasağı için oylama yaptı. Yapılan oylama sonucunda demokratlar ve cumhuriyetçiler…

17.12.2019
A+
A-

Huawei’nin ve benzer şekilde suçlanan diğer şirketlerin ürünlerinin satın alınmasını engelleyen yasa tasarısı kabul edildi. Sunulan tasarı hem cumhuriyetçiler hem de demokratlar tarafından onaylandı.

Şimdi yasanın senatodan onay alması gerekiyor. Ancak beklenti bu onayın da kısa sürede çıkacağı yönünde.

ABD diğer yandan ABD’li küçük çaplı telekominükasyon sağlayıcılarına da yardımda bulunacak. 1 milyar dolarlık yardım ile birlikte şüpheli görülen iletişim araçlarının kullanımdan kaldırılması amaçlanacak.

Konuyla ilgili kongreden de ortak bir açıklama yapıldı. ABD’nin kablosuz geleceği adına ağların yabancı müdahelesinden korunmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çekildi. Huawei gibi şirketlerin, ABD’nin ticari ve güvenlik çıkarları için büyük tehdit oluşturduğu belirtildi. Bunun sebebi ise iletişim sağlayıcılarının bu şirketlerin cihazlarını kullanarak operasyonlarını sürdürüyor olması.

Avrupa’daki bazı ülkeler de Huawei ile ilgili tereddütlere sahip. Bunlardan biri de Almanya. Kısa süre önce Almanya da 5G konusunda Çinli şirketlere güvenmediğini açıkladı. Buna karşılık Çin de Almanya’nın Huawei‘yi 5G konusunda dışarıda bırakmasına karşılık, Alman otomobillerini güvensiz ilan edeceklerini duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.