DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Huawei RAM için yüzünü Güney Kore’ye döndü Huawei RAM için Güney Koreli firmalarla masaya oturdu. Yasaklamalar ve yasaklama altın olan işyeri yeni…

25.05.2020
A+
A-

Ortaya meydana çıkan haberlere tarafından Çinli telefon üreticisi Huawei, Güney Kore’de etkinlik gösteren firmalarla donanım hakkında görüşmeler yaptı. Ürettiği cihazlar için, miktar yaptığı ABD’li firmalarla ilişkisi kesilen Huawei’in, Samsung ve SK Hynix isimli firmalardan RAM çipi için görüştüğü söyleniyor.

Her iki marka da hafıza için çip üretimini halihazırda sürdürüyor. Görüşmelerde, stabil tedarik yapılıp yapılmadığı konuşulduğu belirtiliyor. Çünkü firma, modellerinin üretimi ve piyasa sunabilmesi için hazırlanmış tedarike sahip olmak istiyor.

Yukarıdaki iki firma, ABD’nin yaptırım kararlarından muaf. Oysa ABD’nin baskı yapıp, bu firmaları Huawei için arz yapmasını engellenmesinden üzüntü ediliyor. Daha önce de bu firmalar Huawei ile çalışmıştı. Hatta toplam ticaretin 8.1 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Güney Koreli firmalar bu konuda dünya pazarının yüzde 70’i gibi oranını elinde tutuyor. ABD’li firmaların da bu firmalardan tedarik yaptığı belirtilirken, Huawei göre kendi başına bir RAM çipi fabrikasının kurulup kurulmayacağı da konuşuluyor. Oysa bu olasılık, yeniden söylenene tarafından, tedarikçi firmalardan ürün alınamaması ardından gerçeğe dönüşebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.