DOLAR 32,2472
EURO 34,6889
ALTIN 2.395,66
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Huawei, rakiplerini şaşırttı : İşlemci alanında bir ilk Huawei telefon işlemcileri pazarı alanında bir ilki yaşadı. Enerjik rakiplerini geride bırakan Çinli şirket…

04.05.2020
A+
A-

Zeki telefon satışlarında küresel bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüş, işlemci üretimini ve işlemci kullanımını negatif etkiliyor. Çin’in telefon işlemcileri pazarı için yapılan bir araştırma, Huawei’nin rakiplerini geçtiğini ortaya koydu.

Huawei ve Honor için çalışan HiSilicon, zinde rakibi Qualcomm karşısında ilk önce öne geçti. Üreticilerin Qualcomm yerine HiSilicon’u seçmesi ve Huawei’nin reklam stratejisi, Çin’in en büyük işlemci tedarikçisini değiştirdi.

Bu bağlamda Doğu Asya ülkesinin en büyük işlemci tedarikçisi HiSilicon oldu. Başarılı ekip, Çin’in işlemci pazarında yüzde 43.9’luk bir pazar payı ile lider durumda. 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 24.3’lük bir dilime sahip olan HiSilicon, benzer yılın son çeyreğinde yüzde 36.5’lik bir pazar payını elinde  tuttu.

Yüzde 7.4’lük bir sıçrama bildiren HiSilicon, bu dönem adına bu alanda büyüme bildiren tek marka olarak tarihe geçti. Qualcomm cephesine baktığımızda kendisinin yıl içindeki payı yüzde 48.1’den yüzde 32.8’e düştü.

Telefon işlemcileri pazarı

Kısa bir sürede yüzde 15.3’lük bir düşüşe şahit olan Qualcomm, geçen yılın birincil çeyreğinde HiSilicon’un tahtında oturuyordu. 2019’un son çeyreğinde yüzde 37.8’lik bir pazar payını elinde bulunduran Qualcomm için işler iyiye gitmiyor.

Apple’a baktığımızda kendisinin 1 yıl içerisinde yalnızca yüzde 1’lik bir çoğalma gösterdiğini oysa geçen yılın son dönemine kadar de yüzde 2.6’lık bir düşüş yaşadığını görüyoruz. Adı verilmeyen diğer işlemcilerin pazar payı ise yüzde 0.2’den yüzde 1.7’ye yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.