DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Huawei MatePad T8 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı Huawei MatePad T8 tanıtıldı. Tabletin yanına bir de iki telefon da piyasaya sürüldü. İşte Huawei MatePad…

06.05.2020
A+
A-

Huawei için o kadar de iyi geçmeyen bir sene olsa da yine de birçok başarılı ürüne imza atmış durumda. Nisan ayında tanıtılan MatePad için bundan başka bütçe dostu Huawei MatePad T8 modelini tanıtan şirketin bu tabletinin özelliklerine ve fiyatına bakalım.

Tablet ilk kez giriş seviyesi bir tablet yani çocuklara karşın bir tablet desek yeridir. Tablet ekipman tarafındaki eksikliği fiyatıyla tamamlıyor. Tablet 8 inç LCD ekran ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanına 1280×800 piksellik bir çözünürlük sunuyor. Daha Alçak ve üst kısımlarında kalın çerçeveler sunan Huawei, ön tarafta tablete 2 Megapiksellik bir kamera yerleştirmiş. Tabletin arkadaki kamerası ise 5 Megapiksellik bir kamera bulunuyor.

Tabletin 8 çekirdekli MediaTek MT8768’den güç aldığı görülüyor. Peki cihazın RAM’ı nasıl? MatePad T8’de 2 GB RAM bulunuyorken 16 GB ve 32 GB olmak üzeri iki ayrı depolama seçeneği sunuluyor.

Eğer bu depolama alanları size yetkisiz geldiyse microSD kart yuvası ile hafızayı artırabiliyorsunuz. Tablette tahmin edeceğiniz üzere Google Servisleri bulunmuyor ve Huawei’in kendi başvuru mağazası AppGallery bulunuyor. Android 10 tabanlı EMUI 10.0.1 ile birlikte gelen tabletin, batarya tarafında 5100 mAh karşımıza çıkıyor. Tek renk mavi olarak piyasaya sürülen tabletin fiyatı ise 112 dolar.

Huawei Y6P özellikleri ve Huawei Y5P özellikleri

Huawei tabletin yanına en son Y6P ve Y5P modelleri ile karşımıza çıktı. Romanya’da tanıtılan ikilinin özet olarak özelliklerine bir bakalım.

Huawei Y6P ekran tarafında HD + çözünürlüğe sahip 6,3 inç IPS LCD ekran ile donatılmış. Ön kamerasınıda 8 Megapiksel tercih edilen telefonda damla çentik bulunuyor.

Arka tarafta ise 13 Megapiksel esas kameraya, 5 Megapiksel ultra geniş kamera ve 2 Megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonda ayrıca arkaya eklenmiş kapasitif parmak izi tarayıcısı bulunuyor.

Huawei Y5P ise Y6P ile benzer özellikler taşıyor. Telefonun ekran tarafında çerçevelere yer verilmiş. 5,45 inçlik TFT LCD ekran kullanılan telefon 18: 9 en yükseklik oranıyla geliyor. Telefon ön kamerasında 5 Megapiksellik bir lens kullanılmış. Arka kamerada ise 8 Megapiksel seçim edilmiş.

Telefonda 32 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Ilave depolama için bir microSD kart yuvası bulunuyor. 3.020 mAh batarya var. Y5P, Android 10 tabanlı EMUI 10.1’de çalışıyor, fakat yine de Google Servisleri her iki modelde de bulunmuyor. Tıpatıp tabletti olduğu gibi Huawei AppGallery kullanılıyor.

Telefonlardın fiyatlarına bakıldığında ise değiştiği görülüyor ancak Y6P 165 euro olarak fiyatlandırılmışken Y5P ise 125 euro olarak fiyatlandırılmış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.