DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Huawei Mate X çıkış tarihi belli oldu

26.09.2019
A+
A-

Berlin’de düzenlenen IFA etkinliğinde Huawei CEO’su Richard Yu, katlanabilir telefon Huawei Mate X’in en geç Ekim ayında piyasaya sunulacağını söylemişti. O zamandan bu yana birçok farklı sızıntı Ekim ayındaki çıkış tarihine odaklanıyordu. Bugün ise Huawei Support yani şirketin müşteri servisinden önemli bilgi sızdırıldı.

Sızdırılan bilgilere göre, Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu küresel bir lansman ile Kasım ayında piyasaya sürülecek. Telefonun seri üretim hızının artırılmasına rağmen cihazın çıkış tarihi konusundaki birçok yeni sızıntı Kasım ayını gösteriyor.

Ekim ayında sürülmesi beklenen cihazın kasım ayında gelecek olma sebebi ise donanımsal bazı değişikliklerin olacağına işaret ediyor. Mate X ilk olarak Kirin 980 işlemci ve harici 5G modem ile yapılandırıldı ve bu şekilde tanıtıldı. Fakat şirketin işlemcinin entegre 5G modeme sahip Kirin 990’a yükseltebileceği yönünde bazı spekülasyonlar var.

Bununla birlikte cihaz iki farklı varyant ile de piyasaya sürülebilir. Bu yüzden muhtemelen Kirin 980 işlemcili model ile Kirin 990 işlemcili model arasında hatrı sayılır bir fiyat farkı olacaktır. İşletim sistemi ve Google’ın hizmetleri konusunda da net sızıntılar yok. Cihazın yeni yapılacak lansmanı ile birlikte tüm detayları öğreneceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.