DOLAR 32,5715
EURO 34,9803
ALTIN 2.418,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Huawei Mate 10 Pro alınır mı?

15.01.2018
A+
A-

2017 yılının ikinci yarısında resmi tanıtımı yapılan Huawei Mate 10 Pro, sahip olduğu tasarım, teknik özellikler ve kamera yetenekleri ile adından sıklıkla söz ettirdi. Dilerseniz öncelikle bu telefonun teknik özelliklerine yakından bakalım.

Teknik özellikleri ile Huawei Mate 10 Pro alınır mı?

Huawei, Mate 10 Pro modelinde, 2017 model bir işlemciye yer verdi. Kirin 970 isimli bu işlemci, yapay zeka birimlerine sahip dünyanın ilk mobil işlemcisi olma özelliğini taşıyor. Standart CPU ve GPU birimlerine ek olarak NPU adı verilen birimler ile yapay zeka işlemlerini yerine getiren bu işlemci, oyunlarda ve gündelik kullanımda muhteşem bir deneyim sunuyor. 6 GB RAM ve 128 GB hafıza gibi özelliklerle donatılan telefonda, 6 inç boyuta sahip 1080 x 2160 çözünürlüklü AMOLED ekran kullanılıyor. Bu telefonda da yeni mode olan 18:9 ekran görüntü oranı olduğu anlamına geliyor. Telefonda dikkat çeken en büyük eksiklerin başında hafıza kartı girişinin olmayışı ve 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılması geliyor.

Huawei Mate 10 Pro inceleme

Merakla beklenen Huawei Mate 10 Pro inceleme videosu ile karşınızdayız. Mate serisini en şık ve güçlü modeli hakkında merak edilenleri bu videoda

Huawei Mate 10 Pro modelinin 4000 mAh kapasiteli bataryası, Android 8.0 Oreo işletim sistemi, IP67 sertifikası, stereo hoparlör desteği ve özellikle Leica imzası taşıyan çift arka kameralı donanımı, bu telefonu en iyiler listesine sokan özellikler arasında yer alıyor.

Tasarım noktasında ise bu telefonun yine çok başarılı olduğunu belirtmek gerekiyor. 6 inç’lik bir ekrana sahip olan telefon, %80.9 ekran gövde oranıyla kasa boyutu olarak herkese hitap eden boyutlara sahip. 7.9 mm kalınlık ve 178 gram ağırlık ise cam ve metalden oluşan bir tasarım için çok iyi değerler.

Fiziksel bir home butonu olmayan telefonun arka tarafında çift kamera ve parmak izi okuyucu yerleşimleriyle birlikte çok şık bir görünüm oluşturuyor.

Farklı renk seçenekleri ise pazardaki rakiplerinden sıyrılmasını sağlayan bir başka detay. Mate 10 Pro, tek elle kullanıma müsait tasarımı ile 2017 yılının en iyilerinden olmayı hakediyor. Peki, bu telefonu özel yapan detaylar neler? Çift kamera ve yeteneklerine değinmeden olmaz.

Huawei Mate 10 Pro Uzun Kullanım Testi

Huawei Mate 10 Pro Uzun Kullanım Testi videosu ile karşınızdayız. İncelemesini yayınladığımız Mate 10 Pro ile uzun kullanım deneyimlerimizi bu videoda

P9 modelinden bu yana Leica ile çalışan Huawei, Mate 10 Pro modelinde şu ana kadar sundukları en başarılı kameralara yer verdi. Telefonun arka kısmında Monochrome (siyah-beyaz) fotoğraf çeken 20 Megapiksel çözünürlüklü (f/1.6, 27mm) ve 12 Megapiksel çözünürlüklü (f/1.6, 27mm, OIS) RGB kamera yer alıyor.

Bu iki kameranın çektiği muhteşem fotoğraflar ile mobil fotoğrafçılık DSLR seviyesine daha da yaklaşmış hale geldi. Özellikle yazılımsal olarak f/0.95 seviyesine çekilen diyafram açıklığı ile çekilen portre fotoğrafları profesyonelleri kıskandıracak düzeyde. Çekilen fotoğraflar üstünde yapabileceğiniz düzenlemelerin ise sınırı yok!

Ön kamera ise ayrı bir konu başlığı. 8 Megapiksel çözünürlük ve f/2.0 diyafram açıklığı gerçek anlamda harika fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. İşin bir de yapay zeka yeteneği var.

Yapay zekası nedeniyle Huawei Mate 10 Pro alınır mı?

Kirin 970 işlemcisinde yer alan NPU birimleri, çekeceğiniz nesnenin tanınmasına ve çekim ayarlarının ona göre yapılmasına imkan sunuyor. Kamera, çektiği şeyin, köpek, kedi, ağaç, yemek, insan veya manzara olabileceğini anlayıp buna göre otomatik ayarlar çıkartabiliyor. Sonuç ise muhteşem! Bu kadar iyi fotoğraf çeken bir cihazın, video konusunda ise biraz zayıf kaldığını söylemek lazım. Videolardaki OIS performansı rakipleri olan iPhone X, Galaxy Note 8 ve iPhone 8 Plus gibi rakiplerin bir adım gerisinde.

Yapay zeka birimlerine sahip olan Kirin 970, oyunlarda çok akıcı bir deneyim sunarken, gündelik kullanımda da bu farkı hissettiriyor. 4000 mAh kapasiteli devasa batarya, 2 güne varan rahat bir kullanım sunabiliyor. Pil ömrünün kullanımda doğru orantılı olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Peki asıl soruya gelelim. Mate 10 Pro alınır mı?

Mate 10 Pro, şu anda 4199 TL ile 4399 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Bu telefon alınır mı sorusunun cevabı ise aslında açık bir şekilde ortada. Yılın en iyi modelleri arasında yer alan Mate 10 Pro, özellikle kameranın limitlerini sonuna kadar zorlamak isteyenlerin ihtiyacını rahatlıkla karşılayacaktır.

Uzun pil ömrü, benzersiz fotoğraf deneyimi ve şık tasarımı aynı cihazda arayanların çok fazla alternatifi yok. Bu kriterler eşliğinde Mate 10 Pro için ayıracağınız bütçenin mantıklı bir seçim olacağını söyleyebiliriz. Amacınız video çekmek ise rakiplerine yönelebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.