DOLAR 32,2173
EURO 34,9734
ALTIN 2.509,19
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Huawei için yapılan 130 farklı başvuru reddedildi!

28.08.2019
A+
A-

ABD’li firmaların, Huawei ile iş birliği gerçekleştirmek için ABD Ticaret Bakanlığı’ndan izin almaları gerekiyor ve izin almaları belli başlı şartlara bağlanmış. Zira, şirketler izin alırken iş birliğini açıklamaları ve Huawei’ye sattıkları teknolojinin ulusal güvenlik riski oluşturmayacağını ispatlamasını gerekiyor.Bu kapsamda Huawei için 130 farklı başvuru yapıldı ancak hepsi reddedildi. Red sebepleri ise oldukça ilginç, kimse Trump’ın ne istediğini bilmiyor.

Yapılan farklı başvuraların kabul edilmesi veya edilmemesi şu an için Trump’a bağlı bir durumda. Eski Ticaret Departmanı yetkilisi William Reinsch, konuyla alakalı Reuters’a yaptığı açıklamada, “yürütme organındaki hiç kimse Trump’ın ne istediğini bilmiyor ve bunu bilmeden bir karar vermekten korkuluyor” dedi. Birçok firma ise bu durumdan oldukça rahatsız.

Huawei’nin, Qualcomm ve Intel gibi firmalar ile de işbirliği bulunuyor. Bu iş birliğinin boyutuda oldukça yüksek bir seviyede. Huawei, geçtiğimiz yıl yaptığı 70 milyar dolarlık parça alışverişinin 11 milyar dolarlık kısmını ABD’li firmalar ile gerçekleştirdi.

Ortaya çıkan son gelişmeler ve Trump’ın tutumu hakkındaki fikirleriniz neler? Yorumlarınızı bekliyor olacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.