DOLAR 32,2668
EURO 35,0770
ALTIN 2.465,78
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Huawei, Fuchsia OS işletim sistemini test edecek!

23.11.2018
A+
A-

Google, Android işletim sisteminin yerine farklı bir işletim sistemi deneyimi sunabilmek için çalışmalarını 2016 yılından bu yana sürdürüyordu. Fuchsia OS ismiyle karşımıza çıkacak olan bu işletim sistemini farklı cihazlarda deneyebilmek için şirketlerle görüşme içerisine girdi.

Android ve Chrome Google’ın ekosisteme kazandırdığı ilk işletim sistemlerinden olsa da Linux çekirdeğinden faydalanmaktadır. Bu sefer Google bütünüyle kendi tarafından geliştirilmiş Zircon işletim sistemi çekirdeğinden faydalanacak. Bu da tamamıyla Google altyapısına sahip bir işletim sistemi karşımızda olacak anlamına geliyor.

Sızdırılan verilere göre, yeni işletim sistemini test etmeyi kabul eden ilk şirket Huawei oldu. Bir mühendisin mail görüntülerinden çıkan sonuca göre artık Huawei akıllı telefonlar Fuchsia OS için test yatağı olarak kullanılacak.

Google Fuchsia OS ilk kez Huawei cihazlarda test edilecek! SDN-2

Fuchsia OS anlaşmadan sonra Huawei Honor Play cihazına ön yükleme yapıldı fakat kullanılabilir hale getirilmesi için daha birçok aşama var gibi görünüyor. Kirin 970 işlemci üzerinde test edilen işletim sistemi için henüz daha fazla bilgiye sahip değiliz.

2020’nin son döneminde piyasaya sunulması beklenen işletim sisteminin Android kullanıcıları için farklı bir deneyim yaşatması bekleniyor. Peki, siz de Android işletim sisteminden sıkıldınız mı veya yeni bir işletim sistemi olsa farklılık olur diyenlerden misiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.