DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Huawei, 2020’nin En Çok Kablosuz Teknoloji Geliştiren Şirketi Oldu

23.11.2020
A+
A-

Çin merkezli bir araştırma şirketi, Huawei ile ilgili çarpıcı detayların yer aldığı bir rapor yayımladı. Yayımlanan raporda yer alan verilere göre Huawei, 2020 yılında kablosuz teknolojiler konusunda kendini aştı. Şirket, yılın başından beri 8607 patent başvurusunda bulunurken, bu patentlerle dünya genelindeki patentlerin toplamının yüzde 32’sini tek başına karşılamış oldu.

Kablosuz teknolojilerin bir numarası, genelde ABD merkezli teknoloji devi Qualcomm oluyordu. Ancak Qualcomm, 2020 yılında Huawei’ye kaybetti. Çünkü şirket, 2020 yılında 5807 patent başvurusu yaptı. Araştırmaya göre Çinli bir teknoloji şirketi olan OPPO da 2020 yılını dolu dolu geçirdi. Şirket, yılın ilk gününden beri 5353 kablosuz teknolojisi için patent başvurusu yaparak, Qualcomm’u takip etti. 

2020’de Çin ve ABD, dünya genelindeki tüm kablosuz teknoloji patentlerinin yüzde 65’ini oluşturdu

Kablosuz teknoloji

Raporda yer alan bilgilere göre Çin ve ABD, kablosuz teknolojilerin bir numaralı geliştiricisi konumunda. Çünkü 2020 yılında patent başvurusu yapılan tüm kablosuz teknolojilerin yüzde 65’i, bu iki ülkede geliştirildi. Japonya’da geliştirilen kablosuz teknoloji miktarı, dünya genelinin yüzde 15’ini karşılarken Güney Kore, sadece yüzde 7’lik oranı elinde tutabildi. Geriye kalan yüzde 11’lik bölümse diğer ülkelerde geliştirilen kablosuz teknolojileri kapsıyor.

Rapor, kablosuz teknolojilerde yaşanan gelişmelerin, 5G bağlantı teknolojisi ile paralel olarak genişlediğini söylüyor. Elbette bu bağlantı teknolojisini daha iyi hale getirecek olan ekipmanlar üzerine yapılan araştırmalar, kablosuz teknolojilerin gelişimindeki en büyük faktörlerden bir tanesi. Rapor ayrıca, sektörde çok büyük bir rekabetin olduğunu, şirketlerin birbirlerini geçebilmek için elinden geleni ardına koymadıklarını da yazıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.